Yoko Ono feldolgozta az Imagine-t új lemezén

Yoko Ono feldolgozta az Imagine-t új lemezén

Az Imagine című John Lennon-dal feldolgozása is megjelenik özvegye, Yoko Ono jövő héten megjelenő albumán, a Warzone-on. A korszerű verzióban egy templomi orgona kíséri Ono hangját.

„John örülne, hogy megcsináltam. A korszerű lemez dalai közül az Imagine volt az egyetlen, ami folytán ideges voltam, mert a számot az egész világ ismeri és számolhatok a kritikákkal. Pedig azt hiszem, felettébb releváns volt, hogy elkészüljön, az idegesség másodlagos” – nyilatkozott Yoko Ono a BBC-nek.

Kijelentette még: élvezte a munkát, fontosnak érezte az Imagine új változatban történt megjelentetését, így mindent elkövetett, hogy jó legyen a végeredmény.

A 85 éves, japán származású Yoko Ono Warzone című munkája, amely erősen politikai indíttatású, csak egy-két héttel fogja követni John Lennon mesés albuma, az Imagine újramegjelenését. Az Imagine című dalt 1971-ben rögzítette az ex-Beatle, a producer John, Yoko és Phil Spector volt.

„Kivételes időszak volt, mindketten egy jobb világról álmodtunk. Amikor befejeztük, egymásra néztünk és csak annyit mondtunk: ténylegesen megcsináltuk?” – idézte fel Yoko Ono, aki előző évtől hivatalosan is az Imagine című dal társszerzője.

John és Yoko hét albumot alkotott egyesült erővel, mielőtt a 40 éves Lennont 1980 decemberében egy őrült meggyilkolta lakhelyük, a New York-i Dakota ház előtt.

A rock and roll egyik legnevezetesebb párja 1969-ben, a vietnami háború közepette Amszterdamban egy szállodai helyiségben két héten keresztül az ágyában tüntetett impozánsan a békéért.

„Örülök, hogy az emberek manapság egyre többet gondolnak a békére. Akkortájt nagyon sok alkalommal elmondtuk, mennyire lényeges a béke, és úgy érzem, sikerrel tettük” – idézte fel Ono.

mti