Megjelent a Samsung One UI 5.1 szoftverfrissítés

Megjelent a Samsung One UI 5.1 szoftverfrissítés

A Samsung Electronics közzétette, hogy a Galaxy S23 szériával egyszerre bemutatott One UI 5.1 szoftverfrissítést több korábbi készülékére is kiterjeszti, mindent összevetve a Galaxy S22 S21 és S20 sorozat, sőt még a Galaxy Z Fold4 és Z Flip4 okostelefonok tekintetében is elérhetővé válik. A One UI 5.1 frissítésnek betudhatóan a felhasználók egy vizuálisan még mutatósabb kezelőfelülettel és nagyszámú új funkcióval találkozhatnak, amelyek több esélyt kínálnak a kreativitás kifejezésére, míg a komfortosabb felhasználói impulzus érdekében leginkább személyre szabhatóbbá válnak a szerkezetek.

„A One UI 5.1 a legkorszerűbb bizonyítéka a Samsung elkötelezettségének, miszerint a vállalatunk részére releváns, hogy a Galaxy felhasználók a lehető legrövidebb időn belül érhessék el újításokat” – mondta Janghyun Yoon, a Samsung Szoftverekért felelős csapatának vezetője és alelnöke. – Az elmúlt hetekben szorosan együttműködtünk szolgáltatóinkkal és partnereinkkel annak érdekében, hogy a Galaxy S23 sorozat bemutatását követő egy-két héten belül, az egész világon elérhető legyen a One UI 5.1 szoftverfrissítés nagyszámú Galaxy okostelefonon és tableten.”

Professzionális kameraminőség és egy hangulatosabb Galéria

A One UI 5.1 modernizálja azokat a kamerafunkciókat, amelyeket nemrégiben a Galaxy S23 sorozat érkezése alatt hozott nyilvánosságra a Samsung. A Galaxy Kamera alkalmazás részeként elérhető Profi RAW funkcióival a felhasználóknak több lehetőségük nyílik professzionális fotók készítésére. A „Több” ikonra kattintva a felvételkészítés alatt akár „raw” formátumban egyaránt példás minőségű képeket előállíthatnak. Továbbá, a modernizált mesterséges intelligencia alapú Képfeljavító a fényerő korrigálásával önvezérelten átdolgozza a kép rossz minőségű részleteit, amit az adott képkockák finomításával és színkorrekciókkal hoz helyre akár ellenfényben is. Sőt, a nemkívánatos árnyékok és tükröződések eltávolíthatóvá válnak a kiváló fotó érdekében.

A modern navigációs korszerűsítéseknek hála még könnyűszerrel megtalálhatók a fényképek a Galéria alkalmazásban, és egyszerűbbé válik a megosztható családi albumok létrehozása is. A felhasználó a képen szereplő személy arcára koppintva újabb képeket találhat meg róla eszközén, a Galéria alkalmazás javaslatot tesz a családtagokról készült fényképek hozzáadására a családi fotóalbumokhoz.

Kiemelkedő és személyre szabott felhasználói hatás

A One UI 5.1 nagyon sok új és izgalmas szerepkört szolgáltat, melyek alternatívát kínálnak a mobilélmény csaknem az összes aspektusának finomhangolását – a megjelenéstől kezdve a kommunikáción át egészen a használatig. A Samsung funkciók kapcsán bemutatott újdonságai elemzik a szerkezet használatát, amelyek alapján tippeket ad felhasználóinak. A modern dinamikus időjárás widget példának okáért elemzi az aktuális helyzetet, és az adott időjárási viszonyhoz szabja megjelenését. A különféle Üzemmódok és rutinok szintúgy kibővültek, ezáltal az egyéni háttérképekkel, csengőhangokkal, az érintésérzékenység, amellett a betűtípusok beállításával leginkább személyre lehet szabni az egyes tevékenységeket.

A One UI 5.1 modernizálja az „Okos javaslatok” widgetet is, amely a Spotify dalok és lejátszási listák ajánlását hangolja a felhasználók tevékenységeihez, legyen szó utazásról vagy épp pihenésről.

Még nagyobb összekapcsolhatóság a Galaxy ökoszisztémában

A Samsung a One UI-jal és funkcióival nagyobb integrációt és kapcsolódási esélyt kínál a mobil ökoszisztémában. A felhasználók ezt az összekapcsolt élményt mobiltelefonjukon és számítógépükön át is megtapasztalhatják a Galaxy tabletek és az okostelefonok közt kibővített Multivezérlésnek betudhatóan. Ez kínálja a fogyasztóknak, hogy azegeret, billentyűzetet vagy trackpadet ne csak a Galaxy táblagépükkel, hanem mostantól némely Galaxy telefonokkal is megosszák, mindent összevetve zökkenőmentesen másolhatnak és illeszthetnek be szöveget, emellett húzhatnak át képeket egyik készülékről a másikra – csak úgy, mintha mindezt ugyanazon a szerkezeten végeznék el. Azonfelül a Windows-kapcsolat biztosítja a fogyasztóknak, hogy a Samsung Internet támogatásával a telefonjukon böngészve számítógépükön folytassák a zökkenőmentes internetezést ugyanazokon az oldalakon. Ezeket az weboldalakat akár egyik eszközről a másikra áthelyezve is meg lehet nyitni, ami nagyban megkönnyíti a mindennapi életet.