Új Gyűrűk Ura-filmek készítését fedte fel a Warner Bros.

Új Gyűrűk Ura-filmek készítését fedte fel a Warner Bros.

Új filmeket kreál J. R. R. Tolkien angol író világhírű regényei, A Gyűrűk ura és A hobbit alapján az amerikai Warner Bros. médiakonglomerátum tulajdonában álló New Line Cinema filmstúdió.

A nagyfokú projekt bejelentésekor Mike De Luca és Pam Abdy, a Warner Bros. filmrészlegének új vezetői elárulták, hogy a stúdió nem feltétlenül a Peter Jackson rendezésében 2001 és 2003 közt elkészült filmekben feldolgozott témákhoz fog visszanyúlni, mivel a Tolkien által megálmodott óriási és komplex világ nagyrészt máig felderítetlen a filmvásznon – írta a The Guardian online kiadása.

Peter Jackson filmtrilógiája az egész világon csaknem 3 milliárd dolláros bevételt hozott, a harmadik rész, Az uralkodó visszatér 11 Oscar-díjat is elnyert.

A Tolkien-univerzummal kapcsolatos jogok döntő része 2022 óta a svéd Embracer Group nevű, videójátékokat gyártó médiaholding tulajdonában van. Azt még nem hozták nyilvánosságra, hogy a Warner Bros. milyen megállapodást kötött a céggel. Lee Guinchard, a holdinghoz tartozó Embracer Freemode társaság vezérigazgatója hangoztatta, izgatottan várják a többéves együttműködést a New Line Cinema filmstúdióval, és abban bíznak, hogy egészen új és megkapó módon tudják ezután visszahozni Tolkien világát a filmvászonra.

A jövő év áprilisában sejthető a mozikban A Gyűrűk Ura- és A hobbit-filmek világára épülő animációs film, amit ugyancsak az eredeti trilógiákat jegyző New Line Cinema, ugyanakkor a Warner Bros. Animation alkot. A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim története nagyjából 260 évvel A Gyűrűk Ura-trilógia ideje előtt játszódik, és a Helm-szurdok, illetve a vár névadója, Helm Hammerhand áll a középpontjában.

mti