Új Škoda Superb – A tökéletesen kidolgozott részletek korszaka

Új Škoda Superb – A tökéletesen kidolgozott részletek korszaka

Intenzív érzelmeket ébresztő megjelenésével az új Škoda Superb a középkategória új különlegességeként érkezik a piacra. Röviddel február 17-i prágai bemutatója előtt a Škoda bemutatja új csúcsmodellje néhány olyan külső részletét, amelyek különösen jól érzékeltetik a márka kompromisszumot nem ismerő, rendívül igényes formai nyelvezetét. E formai jegyek a részletek iránti kiemelt figyelemről, valamint a nem kevésbé precíz kidolgozásról tanúskodnak. Mindegyik elem jól érzékelhetően egészen a legapróbb részletéig céltudatosan kimunkált.

Az új Superb megjelenését elejétől a faráig letisztult geometriai formák, markánsan körvonalazott felületek, plasztikusan kiformált alakzatok és elegáns vonalvezetés jellemzi. Egészen a legapróbb részleteikig kidolgozott formák, mégpedig minden eddiginél precízebben, igényesebben és kifejezőbben – ez szolgált mottóként a márka új csúcsmodelljének kifejlesztése során. Még karakteresebb formában tűnnek fel az új Superb kristályüvegeket idéző fényszórói, amelyek pontos rajzolatukkal, precíz kidolgozásukkal, a geometriai háromszög-alakzatok következetes használatával és hangsúlyosan háromdimenziós formáikkal a gazdag hagyományokra visszatekintő cseh üvegcsiszoló mesterség alapjain képviselnek markáns és egészen egyéni stílust.

Elegáns vonalakkal érkezik az új Škoda Superb
Elegáns vonalakkal érkezik az új Škoda Superb

A Škoda Superb 2001 óta áll a Škoda modellpalettájának csúcsán. Napjainkig (2015. január 31.) összesen több mint 700 ezer első és második generációs Škoda Superb talált gazdára, ezzel a középkategória egyik legnépszerűbb modellsorozatává lépett elő.

(forrás: Škoda)