Új rekord: papírvékony új okostelefon

Új rekord: papírvékony új okostelefon

A Huawei 2012 januárban rukkolt elő az akkor a világ legvékonyabb okostelefonjának kikiáltott, mindössze 6,7 milliméteres Ascend P1s-sel, aztán a tavaly februárban érkezett Ascend P2 már jóval vastagabb, egész konkrétan 8,4 milliméteres lett. Júniusban pedig lehullott a lepel az újfent rekordernek titulált és alig 6,2, illetve egész pontosan 6,18 milliméteres Ascend P6-ról, mely néhány napig, vagyis az 5,6 milliméteres Umeox X5 bejelentéséig ülhetett a babérjain. Ezek a telefonok azonban szépen lassan a múlt ködös homályába vesznek.

Idén év elején ugyebár kijött a Gionee Elife S5.5, mely könnyen kikövetkeztethető módon 5,5 milliméter vastag, aztán pedig szeptember elején felbukkant a Gionee Elife S5.1 a maga mindössze 5,1 milliméteres vastagságával. Az október már a 4,85 milliméteres Oppo R5-ről szólt, mely egészen mostanáig a világ legvékonyabb okostelefonja volt. Most azonban már itt is van a Vivo X5 Max, mely mindössze 4,75 milliméter vastag, tehát mostantól már ez a világ legvékonyabb smartphone-ja.

Az újdonságban egy mindössze 1,36 milliméter vastag, illetve 5,5 colos képátlójú Super AMOLED érintőkijelző található, mely Full HD felbontással rendelkezik. A dupla SIM-slotos és microSD memóriakártyával bővíthető telefon “agya” egy 64 bites Snapdragon 615-ös chipset, melyben négy darab 1,7 GHz-es, illetve négy darab 1 GHz-es processzormag található. A RAM 2 GB kapacitású, az integrált flashmemória pedig 16 GB-os. Az Android 4.4.4 (KitKat) operációs rendszerű Vivo X5 Max kapcsán említést érdemel még a 13 megapixeles főkamera, az 5 megapixeles frontkamera, a Yamaha audiochip, illetve a 489 dolláros (120 ezer forint) ár.

A vékonyítási őrület várhatóan ezt követően sem lankad, ugyanis már most 4 milliméter alatti új kínai csodákról pletykálnak. Összehasonlításképp, a nem éppen vastag iPhone 6 vastagsága 6,9 milliméter.

(forrás: hir24.hu)