Új játszótér nyílt Szolnokon

Új játszótér nyílt Szolnokon

Új játszóteret osztottak ki Szolnokon – közölte Szerencsejáték Zrt. a sajtó képviselőivel. Ez a 22. ilyen létesítmény, amely a társaság „A játék összekapcsol!” nevű programjának részeként alakult meg.

A játszótéren olyan vegyített játékelemek kaptak helyet, amelyeket az ép és fogyatékossággal élő gyerekek is kipróbálhatnak, az együttes játékon át ugyanakkor elfogadóbb és befogadóbb felnőttekké válhatnak – írták.

A közlemény idézi Módra Szilviát, a lottótársaság Szegedi Értékesítési Régiójának vezetőjét, aki kiemelte: a fogyatékosság nem lehet korlát.

A társaság karitatív hálózata csaknem húszéves, Szolnokon hat, a régióban összesen 32 karitatív árust alkalmaz – tudatta.

A közlemény idézi Kállai Máriát, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét is, aki azt mondta, hogy „a játszótér a gyerekek részére az esélyről szól, ami társítja a fogyatékossággal élő és ép gyermekeket”.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere alapján a játszótér a társadalmi beilleszkedést támogatja, tudniillik „a gyerek a gyerekekkel tudja legkönnyebben elfogadtatni magát”.

A Szerencsejáték Zrt. 2017-ben indította el játszótérépítési programját, amit az időszakos, limitált darabszámú Nagykarácsony sorsjegy értékesítésével, játékosaival együttesen finanszíroz.

mti