Új helyszínek a Strand Parádén

Új helyszínek a Strand Parádén

Új helyszínekkel is készülnek idén a Strand Rendezvény szervezői: a Hello Hungary Village-ben az állam legismertebb youtuberei, miközben a Strand Kalandparkban nagyon sok akadálypálya várja a közönséget augusztus 22. és 25. közt Zamárdiban.

A szervezők információja alapján a legszámottevőbb hazai zenekarok és előadók mellett olyan világsztárok érkeznek az ez évi fesztiválra, mint a Thirty Seconds to Mars, Robin Schulz, Rag’n’Bone Man vagy Fritz Kalkbrenner.

A nyitónapon a Petőfi Zenei Díj átadásának kétórás show-műsora mellett a Punnany Massif születésnapi nagykoncertje és Sigala show-ja mulattatja a közönséget. Az éjszakai órákban a Strand Tábortűz mellé például az Aranyakkord – Kiss Tibor és Vastag Gábor –, Járai Márk, Bérczesi Róbert és Roy&Ádám érkezik.

Esténként a Kertmoziban két-két magyar filmet mutatnak be, köztük a Balaton Method, a Tiszta szívvel, a Valami Amerika 3 és a #Sohavégetnemérős című alkotásokat.

Idén is kinyit a Diákhitel Kávézó, ahol naponta eltérő előadásokon, beszélgetéseken vehetnek részt a fesztiválozók. Vecsei H. Miklós és Dobos Evelin a fiatalok helyzetéről, Csernus Imre a férfi-női viszonyról beszél, de a látogatók közt lesz Zacher Gábor toxikológus is, és több magyar influencer is mesél a munkájáról.

Új színtér lesz idén a Hello Hungary Village, amerre az állam legismertebb youtuberei költöznek be öt napra, hogy sokszázezres nézőközönségüknek bemutassák a fesztivált és a Balatont, amíg az első alkalommal felépülő Strand Kalandparkban nagyszámú akadálypályán próbálhatják ki ügyességüket a látgatók.

Közvetlenül a Balaton-parton kap helyet a Petőfi Rádió Part, ahol déltől hajnalig az állam legismertebb DJ-i megjelennek, és a rendezvény magyar előadói is színpadra lépnek. Augusztus 24-én déltől a közkedvelt Pool&Beer party várja a közönséget sok száz, felfújható gumijáték kíséretében.

A Strand Art helyszínen az ez évi év fő témája a Balaton lesz: a fesztiválozók elkészítik a legnagyobb balatoni festményt.

Az esemény záró programja a kilencvenes éveket idézi. Total Dance party keretében SNAP! és Dj Sash mellett a Kozmix, a Hip Hop Boyz és az UFO lép színpadra, ezután egy hajnalig tartó NECC Partyval zárul az eseménysorozat.

MTI