Új albuma korábbi megjelentetésével lepte meg rajongóit Dua Lipa

Új albuma korábbi megjelentetésével lepte meg rajongóit Dua Lipa

Egy héttel ezelőtt kiadott Future Nostalgia című új albumával lepte meg rajongóit az angol sztár, Dua Lipa az után, hogy a korong egész anyaga kiszivárgott a netre.

A lemezt, amelyiknek megírásában a svéd énekes-dalszerző Tove Lo és Madonna producere, Stuart Price is közreműködött, az első kritikák máris az év legjobb albumaként méltatják a BBC News alapján.

A kritikákat összegző Metacritic honlapján pillanatnyilag már a Future Nostalgia 2020 legmagasabbra értékelt lemeze. Az Independent kritikusa – megjegyezve, hogy a lemez teljesen hibátlan – a maximális, öt csillagot adta a korongnak. A The New Musical Express című brit zenei szaklap ugyanakkor olyan ütős popprodukcióként leírta, amelyiknek sztárja nem fél kimondani a gondolatait. A The Guardianban a Koszovóból származó, brit énekesnőt “igazi popvízionáriusnak” festették le, és dicsérték, amiért “nem a könnyed utat választotta” új albumával, amelyen csupa ismert sztár dolgozott közösen vele.

Dua Lipának a második albuma a Future Nostalgia. 2017-ben jelent meg debütáló lemeze, 2018-ban két Brit Awards zenei díjjal is jutalmazták.

A 24 éves énekesnő a modern lemez kiadása előtt kétségeit is megosztotta a közönséggel. Hangoztatta, nem biztos abban, hogy teljesen jó javaslat most előállni egy új lemezzel, amikor olyan sok embernek okoz szenvedést a koronavírus-járvány. Hozzáfűzte: ugyanakkor hisz abban, hogy ebben a pillanatban nagy szükség van a zenére, az örömre és arra, hogy az ember megpróbálja meglátni a fényt.

“Remélem, felvidít titeket, remélem táncra készet, és remélem, büszkévé teszlek benneteket” – üzente rajongóinak Lipa.

Az énekesnőt két éve a Sziget rendezvény közönsége is hallhatta.

mti