Több uniós forrásból finanszírozott fejlesztés zajlik Békésen

Több uniós forrásból finanszírozott fejlesztés zajlik Békésen

Több projekt zajlik most Békésen, amelyre a település az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) nyert forrást több mint egymilliárd forint értékben – tájékoztatta az önkormányzat közleményben a sajtó képviselőit.

Csaknem 378 millió forintot fordítanak két lényeges vízgyűjtő, a Puskaporos tó és a Cigányvízláda titulussal rendelkező területek kotrására, a Malomasszonykerti és Décseri csatorna rekonstrukciójára, ezenkívül több utcában a csapadékcsatorna felújítására és építésére. A csapadékvíz elvezetését szolgáló munkálatok július végén fejeződnek be.

Csaknem 300 millió forintba kerül a belváros rehabilitációja, az Erzsébet-liget megújítása, térburkolat lefektetése, párásító és napóra kihelyezése, az Erzsébet-híd felújítása, térfigyelő kamerák elhelyezése. Az elnyert forrásból a Fáy utcán futópályát és szabadtéri tornapályát építenek, a Piac téren új parkolókat formálnak ki, és egy új játszótér építése is megjelenik a programban.

Ugyanakkor zajlik kilenc közintézményben az energetikai korszerűsítés, amelyre a település 419 millió forintot nyert el – írják.

MTI