Több, mint tizenkétezer látogató az ez évi Volkswagen-találkozón

Több, mint tizenkétezer látogató az ez évi Volkswagen-találkozón

Egyéni igényeknek megfelelő megjelenésű, sorozat kivitelű, basszustól remegő, halkan duruzsoló, profin megcsinált, otthon farigcsált, versenyre termet vagy csupán bemutatóra való – több ezer ilyen, s ehhez hasonló gépkocsi gyűlt össze a Hungaroringen október 1-én, az ötödik Volkswagen-találkozón. Az összes eddiginél több látnivalót, programot és érdekességet tartogatott a hétvégi program, amerre ezúttal több, mint tizenkétezren látogattak el.

Ötödik éve szervez a Volkswagen márkatalálkozót a Hungaroringen, s évről évre egyre nagyobb kíváncsiság övezi a találkozót. Kezdetben csupán a Golfok randevúztak Mogyoródon, idén tíz típusnak volt összejövetele a versenypályán (Golf, Transporter, Bogár, Passat, Scirocco, Corrado, Polo, Jetta, Bora és Vento). Az ez évi Volkswagen-találkozó már szeptember 30-án elkezdődött, ekkor egy pályanap keretében nyílt lehetősége több száz rajongónak arra, hogy saját gépkocsijukkal autózzanak a korszerű aszfalt csíkon.

A lényegi program október 1-én, szombaton következett, s az összes eddiginél bőségesebb mód várta a kilátogatókat: nők és férfiak, azonkívül kortól függetlenül a gyerekek is számtalan program közül válogathattak. A gyári állapotú, tuning vagy éppen sajátos ízléssel átrajzolt gépcsodák mellett több wolfsburgi résztvevő is érkezett: megnézhető volt az a 310 lóerős Golf GTI Clubsport S-t, amely pillanatnyilag a legjobb köridővel büszkélkedhet a Nürburgringen az elsőkerék-hajtású kategóriában, de itt járt a 400 lóerős Golf GTE Sport és az 503 lóerős Golf Design Vision GTI tanulmányautó is. A rendezvényen mutatkozott be a hazai nagyérdemű előtt a korszerű V6-os, 550 Nm nyomatékkal bíró Volkswagen Amarok, ami jelentős elismerést aratott az erdei offroad pályán is, ahol ez a kocsi is vezethető volt a Touareg és a korszerű Tiguan mellett. Is újdonságnak számított nagyszínpadon bemutatott up! és az e-up! Meghatározó programelem volt a Volkswagen Driving Experience bemutatója, valamint a típusokra bontott élménykör: az eltérő modellek egymás után hajthattak fel a pályára, ezáltal aki pénteken lemaradt a lehetőségről, az szombaton végigmehetett a Hungaroringen.

A rendezvény egyik fő momentuma idén is a tombola sorsolás volt, ahol egy gyári állapotú V-ös Golfot nyerhetett a legszerencsésebb. A 90000 kilométert futott négykerekűt ezúttal egy hölgy nyerte meg, aki az adminisztráció lezártával, napokon belül átveheti gépkocsiját.

A Hippifaluban is számos programelem várta a vendégeket, ahol a sportos vendégek részt vehettek a „The Transporter – Bullimpián”, ami egy tetszetős és mulattató játék volt Transporterekkel. Az egész napos buli után a Hippifaluban folytatódott a program, a vállalkozó kedvűek a korábbi évek hagyományához hűen kint alhattak a versenypálya területén. Volt is bőven bátor Volkswagenes, száznál is több gépkocsi éjszakázott az ideiglenesen kijelölt kempingben.