Több mint 66 ezren látták a Szegedi Szabadtéri Játékok idei produkcióit

Több mint 66 ezren látták a Szegedi Szabadtéri Játékok idei produkcióit

Huszonnyolc estén több mint 66 ezer néző látta az indulásának 90. évfordulóját ünneplő Szegedi Szabadtéri Játékok idei produkcióit – tájékoztatta az esemény sajtóreferense a sajtó képviselőit.

Izsák Bernadett figyelmeztetett, az évad nyitóestjeként az Ajándékkoncert szimfonikus zenekari koncertet halhatták és láthatta a nagyérdemű, ezután harmincöt év után visszatért magyarországi bemutatójának helyszínére a Jézus Krisztus Szupersztár, a Madách Színház produkciója Szirtes Tamás rendezésében.

A budapesti premier után vidéken elsőként Szegeden mutatták be a Puskás Ferenc életét és az Aranycsapat történetét feldolgozó Puskás, a musicalt. Az előadásban több mint száz szereplő, artistaprodukció és tűzijáték is volt. Az idén hetvenéves Magyar Állami Népi Együttes Tánc-Ünnep című előadása korokon átívelő, összművészeti estet varázsolt a Dóm térre, ezt követően az Apáca Show soul- és diszkódallamai zengték be a teret. Az évad valószínűleg legjobban várt darabja, az Alföldi Róbert rendezte West Side Story hat estén át volt érzékelhető.

A Dóm tér mellett az Újszegedi Szabadtéri Színpadon is sokszínű repertoárral találkozhattak a résztvevők. A csaknem 1300 férőhelyes játszóhelyen a Játékszín Kölcsönlakás című vígjátéka, ezután Juronics Tamás rendezésében a Szöktetés a szerájból című vígopera szerepelt a műsoron. Idén sem maradhatott el a Moliére-komédia, ezúttal a Herczeg T. Tamás rendezte Scapin furfangjait mutatták be, mások mellett Koltai Róbert és Cserna Antal főszereplésével. A nevetésé volt a főszerep a Nők az idegösszeomlás szélén című musical estéin is. A rendezvény kisebbik játszóhelyén – az előző évvel szinkronban – két estén át a Dumaszínház humoristái is felléptek.

mti