Tizenkét vállalkozásnak adományozták idén a Genius Loci díjat

Tizenkét vállalkozásnak adományozták idén a Genius Loci díjat

Tizenkét vállalkozásnak nyújtotta át idén a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) a fiatal tehetségeket támogató példaértékű vállalati programok és sikeres együttműködések elismerésére megalapított Genius Loci – Üzemek és vállalkozók a tehetségekért díjakat.

A szervezők a sajtó számára eljuttatott közleményben azt írták, a „hely szelleme” díjra Kárpát-medence szerte csaknem 1400 tehetségpont jelölhette azokat a vállalkozásokat, amelyek támogatják a tehetséggondozást és a tehetséges fiatalok versenyképes tudásának megteremtését.

A díjakat három kategóriában a Matehetsz által felkért öttagú zsűri állásfoglalásának megfelelően ítélték oda a vállalkozásoknak és vállalkozóknak – tették hozzá.

Az ötletes, tehetséges munkatársak toborzása, magas színvonalú képzése és megtartása lényeges része a vállalkozások versenyképességének, így társadalmi felelősségvállalási programjaikban egyre több helyen jelenik meg az ifjú fenoménok támogatása – írták.

Az információ alapján Bajor Péter, a Matehetsz ügyvezető elnöke a díjátadón azt mondta, a tehetségek támogatása a Nemzeti Tehetség Programon át immáron nagyjából tíz éve kihangsúlyozott nemzeti ügy. A programot mind többen és többen támogatják személyijövedelem-adójuk egy százalékával, de kardinális, hogy a tehetséggondozásba a vállalkozások is bekapcsolódjanak – nyomatékosította.

A díj célja, hogy értékelje a Magyarországon és a Kárpát-medence magyarlakta területein funkcionáló kereskedelmi vállalkozásoknak és vállalkozóknak a tehetségek támogatásáért tett erőfeszítéseit. A díjjal fel akarják hívni a figyelmet az továbbfejlesztett kezdeményezésekre, a jó gyakorlatokra, amelyekkel a kereskedelmi vállalkozások és vállalkozók hozzájárulnak a tehetségsegítő intézmények, szervezetek munkájához, a fiatalok tehetségének kibontakoztatásához és a tehetségek részére vonzó társadalmi környezet kialakításához – olvasható a közleményben.

A nemzeti kategóriában a Tungsram Operations Kft., a regionális kategóriában a Diehl Aviation Hungary Kft., a HOLD Alapkezelő Zrt., a LEGO Manufactoring Kft., a Robtron Elektronik Trade Kft. és a Tolnagro Állatgyógyászati Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., a helyi kategóriában mindazonáltal a Ford Közép- és Kelet-Európai Kft., a NEMAK Győr Alumíniumöntöde Kft., ifjabb Nemes Péter, a PANNON-VÍZ Regionális Önkormányzati Víziközmű-szolgáltató Zrt., a RAMIVO Manufacturing Hungary Kft. és a VIDEOTON Elektro-PLAST Kft. kapott díjat.

mti