Tarka kancával gyarapodott a debreceni állatkert lámacsapata

Tarka kancával gyarapodott a debreceni állatkert lámacsapata

Tarka kancával gyarapodott a debreceni állatkert lámacsapata július 1-jén – közölte az intézmény igazgatója a sajtó képviselőivel.

Nagy Gergely Sándor azt írta, a jó étvágyú kis kanca még jó ideig anyja gondoskodását élvezi ezután, de szépen erősödik, és a sok pihenés mellett egyre több időt tölt futkározással és játékkal.

Az előző években világra jött testvéreihez hasonlóan sötétbarna-fehér tarka, amely attól fogva hagyománynak számít az intézményben, hogy 2016-ban elért hozzánk is a debreceni fehér kancákhoz Negro, a fekete csődör.

Mivel a lámák egy csődörből és annak kancáiból álló csapatokban élnek, ivarérését követően a most még alig egyhetes lámabébi is el fog költözni, de a nyár közben még egészen biztosan testközelből találkozhatnak vele a vendégek a Dél-Amerika-soron – jelezte Nagy Gergely Sándor.

Közölte még: a legnagyobb termetű újvilági teveféle, a vadon élő guanakóból háziasított láma nemzetközileg közkedvelt haszonállat.

A kedvező környezetben nevelkedett egyedek barátságosak és érdeklődők, a közhiedelemmel ellentétben mindazonáltal csak fajtársaikat köpik le – őket is főként dominanciaharcok alatt –, ezáltal a debreceni állatkert békés és évről évre utódokkal gyarapodó csapatától nincs miért tartania a látogatóknak – közölte a mester.

mti