Szórakoztató és fejlesztő Samsung Kids Mode alkalmazások gyerekeknek

Szórakoztató és fejlesztő Samsung Kids Mode alkalmazások gyerekeknek

Sok szülőnek okoz fejtörést, hogy egy terjedelmes autóút alatt mivel kösse le gyermeke figyelmét, vagy, hogy mi a teendő, ha az éttermi vacsoránál tör ki vigasztalhatatlan sírás? Ilyenkor kézenfekvő megoldásnak tűnhet a mobiltelefonunkat vagy tabletünket hívni segítségül, mivel a gyerekek imádják a színes, vibráló képernyőt, és boldogan játszanak vele órákon keresztül is. Az ilyen időtöltés azonban nem mindig veszélytelen. Szülőként a mi felelősségünk, hogy megvédjük gyermekeinket a káros online tartalmaktól és a gépezetek túlzott mértékű használatától. A Samsung költségmentes és gördülékenyen hasznosítható Kids Mode alkalmazása ebben nyújt segítséget.

A Kids Mode támogatásával a szülők megszabhatják, hogy gyermekük mely alkalmazásokat és mennyi ideig használhat. Az alkalmazás azonban nem csak az ellenőrzést szolgálja, hanem sok edukációs és szórakoztató tartalmat ugyancsak ad. Az egyszerűsített felhasználói felületet, a jókora, színes gombokat, és a könnyített navigálást mind a kicsik érzékelését és szellemi fejlődését szem előtt tartva tervezték. A Kids Mode aktiválása, ezenfelül a hozzá tartozó számtalan kiegészítés letöltése mind költségmentes. Az alkalmazás sikerét jól mutatja, hogy már havi 1,9 millió aktív felhasználóval büszkélkedhet az egész világon és több mint 2500 gyerekbarát alkalmazást és videótartalmat támogat, és ezek száma szakadatlan nő.

Az első lépések

A Kids Mode a Galaxy Apps-ből tölthető le, ezután telepítés után PIN kód megadásával hozhatjuk létre gyermekünk felhasználói fiókját, amivel a program készen szintén áll a használatra. A soros lépésben a Parental Control menüpont alatt tudjuk személyre szabni az alkalmazást. Itt állíthatjuk be példának okáért azt az időtartamot, amit gyerekünk egy nap a szerkezettel tölthet, külön hétköznapra és hétvégére szabva. Megadhatjuk azonkívül a hozzáférhető kontaktok, alkalmazások és médiafelületek listáját, ezzel biztosítva, hogy a kicsik csak az életkoruknak hozzáillő tartalmat böngésszék. A Kids Mode-dal egyesült erővel gyárilag telepített a Kids Store, a Play Zone és a 3D Block House kiegészítő alkalmazás szintén. A Play Zone több mini-játékot ugyancsak tartalmaz, amelyiknek főszereplői az alkalmazásban később ugyancsak lépten-nyomon felbukkanó mesefigurák: Croco, Cooki, Bobby és Lisa.

Exkluzív tartalmak

A gépezet konfigurálását követően a szülők egyéb kiegészítések letöltésével tudják a legtöbbet kihozni a Kids Mode-ból, amelyek főszereplői ugyancsak az ezelőtt megismert mesefigurák. Ilyen alkalmazás a többi közepette a Kids Camera, a Drawing, a Music, a Magic Voice és a Video, amelyek szórakoztató formában juttatnak tengernyi lehetőséget a játék mellett a kreativitás fejlesztésére ugyancsak. A Kids Camera-val példaként a gyerekek az általuk alkotott képeket vicces kiegészítőkkel láthatják el, a rajzprogram mindazonáltal művészi hajlamaik kibontakozását támogatja.

Letölthető alkalmazások

A Samsung privát fejlesztésű alkalmazásai mellett a Kids Mode nemzetközileg több ezer partneralkalmazással és médiaszolgáltatóval ugyancsak kompatibilis, amelyek is a Kids Store-on keresztül válnak hozzáférhetővé. A Samsung minden esetben törekedett a lehető legjobb minőségre, egyszóval olyan világhírű partnerekkel dolgozott közösen, mint a Lego vagy a PBS Kids. A Kids Store kor és kategória alapján három csoportra osztja az alkalmazásokat, következésképpen sokkal könnyebb kiválasztani a gyereknek leginkább megfelelőt. Az edukációs, a funkcionális fejlesztő és a szimplán szórakoztató alkalmazások közepette a kisebbek és a nagyobbak részére szintén hasznos tartalmak közül válogathatnak a szülők.