Szolgáltatóház és mélygarázs épül Tatabánya centrumában

Szolgáltatóház és mélygarázs épül Tatabánya centrumában

Kezdetét vette Tatabánya centrumában egy négyezer négyzetméteres szolgáltatóház és egy háromszáz férőhelyes mélygarázs építése – közölte az önkormányzat sajtótájékoztatóján.

A városháza információja alapján a polgármesteri hivatal és a megyeháza közti, 125 férőhelyes parkoló területén épül meg az önkormányzati tulajdonú mélygarázs. A létesítményben, ahol kerékpártároló és elektromos autótöltési potenciál is lesz, a Tatabánya-kártyával rendelkezők ingyen parkolhatnak.

A parkolófejlesztés mellett a Fő tér városközponti jelleget kap, mindent összevetve nagyobb közösségi programok megtartására is sansz lesz. Az uniós támogatással megvalósuló beruházás várhatóan 2020 nyarára készül el, költségei megközelítik a hárommilliárd forintot.

A többszintes parkoló kivitelezése közben a tér vasútállomás felőli oldalán szolgáltatóház építését kezdik meg, ebben közműszolgáltatók irodái kapnak helyet, ezenkívül bankfiókot, étteremet és kávézót formálnak ki.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester ezelőtt sajtótájékoztatón nyilatkozta, hogy az üzletház építésére projektcéget valósított meg a városüzemeltetést végző, önkormányzati tulajdonú T-SZOL Zrt. és a TBP Ingatlanhasznosító Zrt., a Talentis csoport tagja. A T-SZOL Zrt. a zóna biztosításával szállt be a cégbe, melynek ötvenszázalékos tulajdonrészét birtokolja.

mti