szágra is megérkezik a vérnyomásmérés és EKG szerepkör a Galaxy Watch3 és Galaxy Watch Active2 eszközökre

szágra is megérkezik a vérnyomásmérés és EKG szerepkör a Galaxy Watch3 és Galaxy Watch Active2 eszközökre

A Samsung przentálja Health Kijelző alkalmazását, amellyel a felhasználók követhetik egészségi állapotuk alakulását és könnyeben elérhetik egyéni céljaikat. Az applikáció 31 országban, köztük Magyarországon február 22-én mutatkozik be, a Galaxy Watch3 és Galaxy Watch Active2 felhasználók ugyanakkor ezentúl vérnyomás- és EKG mérésre is használhatják eszközüket, mindent összevetve teljesebb képet kaphatnak az egészségükről.

A Samsung Health Kijelző használata 2020 decemberében kapta meg a CE-jelölést, ezáltal a szolgáltatás kiterjedhet a 28 EU-tagországra. A CE-jelölés egy hivatalos tanúsítvány, amely azt mutatja, hogy a kérdéses gyártmány megfelel az Európai Unió biztonsági-, egészségügyi- és környezetvédelmi előírásainak. Az alkalmazás hitelesítésével Magyarország mellett Ausztria, Belgium, Bulgária, Horvátország, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Izland, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc és az Egysült Királyság lakói is használhatják a fejlett vérnyomásmérés és EKG funkciókat. Az európai országok mellett a Samsung Health Kijelző megjelenik Chilében, Indonéziában és az Egyesült Arab Emírségekben is, ezzel összesen 31 új országban mutatkozik be.

„A Samsung Health Kijelzőt múlt évben júniusi indulása óta közel egymillióan használták az egészségük figyelésére – hangoztatta TaeJong Jay Yang, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának alelnöke és az egészségügyi csapat vezetője. – Szeretnénk ezt a nagyszerű szolgáltatást a lehető legtöbb ember részére elérhetővé tenni nemzetközileg, ez a pillanatnyi bővítés mindazonáltal egy tekintélyes mérföldkő ezen az úton.”

Vérnyomásmérés

A magas vérnyomás gyakran kapcsolódik különféle agyi-, vese- vagy szívbetegségekhez, ha ugyanakkor nem kezelik, akár stroke-hoz és koszorúér-betegséghez is vezethet. A Galaxy okosórák képesek vérnyomásadatok rögzítésére a Health Kijelző alkalmazáson át, mindent összevetve a felhasználók teljesebb képet kaphatnak az egészégi állapotukról és ennek ismeretében élhetik az életüket.

A Galaxy Watch3 vagy a Galaxy Watch Active2 masina tradícióknak megfelelő mandzsettával való kalibrálása után bármikor szimplán kiválasztható a vérnyomásmérés szerepkör. A konstrukció pulzushullám-elemzéssel méri a vérnyomást, amit a pulzusmérő érzékelő támogatásával követ nyomon. Ezentúl a program a kalibrációs érték és a vérnyomásváltozás különbségéből határozza meg a vérnyomásértéket