Sok sikert kíván Valter Attilának új csapatában a Škoda Magyarország

Sok sikert kíván Valter Attilának új csapatában a Škoda Magyarország

Mint az már a magyar sajtót is bejárta: a magyar kerékpározás egyik legfontosabb alakja 3 éves szerződést kötött az idén már 42 győzelemnél járó Jumbo-Visma nevű holland csapattal. A Škoda és a kerékpározás együttes története ugyanakkor Valter Attila szenzációs átigazolását követően is tovább folytatódik.

A 23 éves Valter Attila a planéta talán legerősebb csapatához szerződött azzal, hogy aláírt a Jumbo-Visma-nál, magyar versenyző alapján itt lesz a legjobb esélye tovább fejlődni. A döntéshez a versenyzőt támogató magyarországi Škoda csapata szívből gratulál, és újabb sok sikert kívánnak az olimpikonnak a kitűzött céljai eléréséhez!

„A Škoda valaha maga is kerékpárgyártóként kezdte járműipari szereplését, e gyökereinkre ugyanakkor kiemelten büszkék vagyunk” – mondta Németh János, a Škoda márkaigazgatója. Hangoztatta még, a magyarországi Škoda nevében kijelentheti, hogy büszkeséggel tölti el a márkát az, hogy az általa támogatott sportoló a Föld élvonalába szerződhetett, és újabb sok sikert kívánt Valter Attilának.

„Örülök ennek a lehetőségnek, alig várom az jövőbeni három évet a Jumbonál. Az FDJ mellett a Jumbo is erős kötelékkel kötődik a Skodához. A Vueltán a Jumbo-Visma példaként pillanatnyilag is több Skoda Enyaq-kal kíséri a csapatot, ami külön jó érzéssel tölt el, ugyanis a nehezebb logisztikai szervezés ellenére is fontosnak tartják a zöld irányt.” – mondta Valter Attila.

Valter Attila nevét itthon már az is megismerhette, aki az országúti kerékpárversenyeket nem követi: Attila hiszen idén harmadszor indult el a Giro d’Italia mezőnyében. A rangos országúti kerékpáros körverseny egyik szakaszán Attila idén egy balszerencsés balkanyar folytán a dobogóról éppen lecsúszva 4. lett, 2021-ben mindazonáltal 3 napig viselhette a rózsaszín trikót. Mindezen eredményeknek hála ő lett a verseny történetének korábbi legsikeresebb magyar kerékpárosa. 2020-ban Valter Attila első helyet érte el a Tour de Hongrie-n, ezáltal joggal nevezhetjük őt a hazai kerékpározás egyik legjelentősebb versenyzőjének.