Samsung, Rió, virtuális valóság

Samsung, Rió, virtuális valóság

A Samsung Electronics, a vezeték nélküli kommunikációs alkalmatosságok kategóriában az olimpia teljes körű partnere, prezentálta a „Vanuatu Dreams” című, 360 fokos virtuális valóság filmet. A nézők Samsung Galaxy okostelefonjuk és az Oculus patronálásával fejlesztett Samsung Gear VR készülékük támogatásával teljesen korszerű élményeket szerezhetnek az olimpiai strandröplabda világáról. A „Vanuatu Dreams” a 2016-os riói nyári olimpiai játékokhoz alkotott film. Az alkotás online,és a cég virtuális valóság tartalmakat kínáló prémium szolgáltatásán, a Samsung Milk VR alkalmazáson keresztül a virtuális valóságban szintén rendelkezésre áll.

A „Vanuatu Dreams” elkészítésében ötletes tanácsadóként az Oscar-díjas direktor, Morgan Neville is közreműködött. A kisfilm a Samsung nemrégiben kiadott dokumentarista rövidfilmjét, az „A Fighting Chance”-t egészíti ki. A Neville-lel együttesen konstruált rövid dokumentumfilm betekintést nyújt négy, a világ heterogén pontjain élő olimpiai reménység életébe, bemutatva, hogyan szállnak szembe az akadályokkal és küzdenek álmukért, hogy részt vehessenek a 2016-os riói olimpiai játékokon.

Samsung, Rió, virtuális valóság
Samsung, Rió, virtuális valóság film

A film az „A Fighting Chance”-ben szereplő négy versenyző közül kettő, Miller Pata és Linline Matauatu vanuatui strandröplabda-páros edzésébe és annak előkészületeibe enged bepillantást. A három perces tartalom magával ragadóan ismerteti, miként készül a röplabdapáros a 2016-os riói olimpiai játékokra. A forgatás Miller és Linline hazájában zajlott, a virtuális valóság történetében most használtak legtöbbször közeli, 360 fokos, lassított felvételeket.

Az aprólékos és jellegzetes filmezési stratégia részeként a kamerát a sportolóktól 20-30 centiméterre helyezték el anélkül, hogy ezzel zavarták volna a mozgásukat. Ezáltal a nézők úgy érezhetik, hogy személyesen vannak jelen az akcióknál: közelről láthatják Miller és Linline arcát és a felcsapódó homokot, amikor a labdáért ugranak.

A Samsung Milk VR alkalmazáson keresztül a Samsung Galaxy felhasználók streamelhetik, az Egyesült Államokban elérhető Samsung Milk VR applikáción keresztül ugyanakkor akár térítésmentesen le is tölthetik a „Vanuatu Dreams” című filmet. A Samsung Gear VR eszköz a Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 és Galaxy S6 edge masinákkal kompatibilis.