Progresszív Volkswagen hibrid a Passat GTE

Volkswagen Passat GTE hibrid hajtású autó

A Volkswagen Golf GTE mintáját követve újabb hálózatról tölthető hibridhajtású modell mutatkozik be a német autógyártó palettáján. Ezúttal a Passat GTE új modelljével bővíti elektromos járműveinek kínálatát. Az újdonság nagy érdeklődésre tarthat számot a céges és a magánvásárlók körében egyaránt, mivel a kedvelt modell olyan változata mutatkozik be, amely megfelel a nulla károsanyag-kibocsátásnak, illetve a hosszú utazás elvárásainak egyaránt. A Volkswagen, amely a jövő felé mutat, olyan autót alkotott, amely nem pusztán napjaink legprogresszívebb hajtásrendszerével, hanem az innovatív infotainment- és vezetői segédrendszerek középkategóriában iránymutató spektrumával is hódít.

Volkswagen Passat GTE hibrid hajtású autó töltés közben
Volkswagen Passat GTE hibrid hajtású autó töltés közben

Gazdag, 160 kW/218 LE rendszerteljesítményével, és igencsak kedvező, 100 kilométerenként mindössze 1,6 liter, illetve 12,2 kWh (Variant: 12,4 kWh) fogyasztásával (NEFZ), valamint akár 50 kilométeres elektromos hatótávjával, a Volkswagen Passat GTE szinte újraértelmezi kategóriáján belül a gazdaságosság fogalmát. A Volkswagen új autója a normál üzemi körülmények között eleve elektromos üzemben, így károsanyag-kibocsátás nélkül kezdi meg útjait. Ez az elektromos üzemmód (E-Mode) a felhasználói igények szerint – például a városba érve – gombnyomásra is aktiválható. Bizonyos városokban, mint például London, a Passat GTE vezetője ezáltal az esedékes dugódíj megfizetése alól is mentesülhet.

A Passat GTE egyedi felszereltségi szintet is képvisel. A high-tech autó eleve bőséges kínálata olyan magas minőségű technikákat is tartalmaz, mint például a LED-es fényszórók (tompított és távolsági fény), a beépített fáradtságérzékelő, a másodlagos ütközésvédelem, a városi vészfék-asszisztenciával kiegészített Front Assist környezet-megfigyelő rendszer, az esőérzékelő, az első és hátsó parkolássegítő, az oldalablakok krómozott díszlécei és az első komfortülések.

Volkswagen Passat GTE hibrid hajtású autó beltér
Volkswagen Passat GTE hibrid hajtású autó beltér

Mindezt egyedi vizuális fejlesztések teszik teljessé. Ilyen például a sajátos kék sávval ellátott (a kék az elektromos mobilitás színe a Volkswagennél), modellspecifikus krómozott hűtőrács. A Passat GTE progresszív karakterét a nappali menetfény C-alakú fénycsíkjaival ellátott, minden részletében új tervezésű első lökhárítója is erősíti. Ez a jellegzetes C-alakzat, illetve a kék dizájnelemek, a Volkswagen minden elektromos és hálózatról tölthető hibridhajtású modelljének meghatározó jellemvonásai. Oldalnézetében a Passat GTE 17 col peremátmérőjű „Montpellier” könnyűfém keréktárcsáiról már az első pillantásra hibridjárműként azonosítható.