Pontkalkulátor támogatja a felvételizőket a Szegedi Tudományegyetemen

Pontkalkulátor támogatja a felvételizőket a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kalkulátorral támogatja a felvételizőket abban, hogy a számottevően megváltozott felvételi eljárás alatt könnyűszerrel kiszámolhassák, hány pontjuk van – tájékoztatta a egyetemi intézmény közkapcsolati igazgatósága a sajtó képviselőit.

Az információ alapján az idén őszén induló képzések tekintetében megszűnt a jogszabályi minimumpont, és a főiskolák és egyetemek maguk dönthetnek arról, hogy előírják-e az emelt szintű érettségit a jelentkezés feltételeként vagy sem.

A 2024 őszén induló képzésekre jelentkezéskor mindazonáltal e változásokon túl a többletpontok rendszere is módosul: intézményi pontként az egyetemek saját, szakonként meghatározott pontrendszert alakíthatnak ki. Az SZTE szakokra profilozott, modernizált pontrendszerének célja, hogy a széles körű képzési kínálatban minden jelentkező a részére legkedvezőbb felvételi pontot szerezhesse meg élethelyzetének, tudásának, korábbi teljesítményének elismeréseként.

Az SZTE a pontok kiszámítását egy kalkulátorral támogatja, amely a https://pontkalkulator. szte.hu/ oldalon elérhető. A pontkalkulátor összegyűjti az egyes szakoknál a plusz pontokat, nyújt támogatást a legmegfelelőbb szak kiválasztásában. Az oldalon át a jelentkezők a felvételivel kapcsolatos kérdéseiket is feltehetik az egyetem szakértőinek.

mti