Panasonic LUMIX SZ10: ideális társ baráti összejövetelekhez

Panasonic LUMIX SZ10: ideális társ baráti összejövetelekhez

A Panasonic bemutatta népszerű kompakt fényképezőgép sorozatának legújabb tagját. A LUMIX SZ10 modell nagyon meggyőző minőségű fénykép- és videófelvételek készítését, szórakoztató funkciók széles skáláját, elegáns dizájnt kínál, a fényképezőgép vékony kiképzésű, így könnyen elfér táskában és zsebben egyaránt. A sokféle kapcsolódási lehetőségnek köszönhetően baráti társaságukat azok is élvezhetik, akik az összejövetelen nem tudnak személyesen részt venni.

Ideális fényképezőgép kellemes baráti estékre

A fényképezőgép LCD kijelzővel rendelkezik, 6,9 cm-es átlóval és 460 000 pontos felbontással. A kijelző 180°-os szögben kihajtható fölfelé, ami fényképezéskor jelentősen megkönnyíti az egyéni és csoportos szelfizést a barátokkal. A lehetőségek közt megtalálhatjuk a legkülönfélébb kreatív effektusok egész sorát, amelyek szintén elsősorban a portékészítésnél és a szelfizésnél alkalmazhatóak. Ezek közé az effektusok közé tartozik például a bőrszín árnyalásának lehetősége, a háttér elhomályosítása, hogy az arc vagy az alak, amelyikről a portré készül, jobban látható legyen, továbbá némileg vékonyabbá tehető az arc.

A LUMIX SZ10 kompakt fényképezőgéppel könnyedén kitűnő képeket készíthet bármilyen körülmények között. Elég bekapcsolni az iA, intelligens automata üzemmódot, és a gép maga gondoskodik a különféle beállításokról. A fényképek minőségéhez hozzájárulnak a korszerűen kifejlesztett funkciók, ezek közé tartozik az optikai stabilizátor, az intelligens ISO beállítás, az intelligens színhely választó, az intelligens exponálás mérő és az automata arcfelismerő. Mindezek a funkciók iA üzemmódban automatikusan aktiválódnak, így nyugodtan szórakozhat, nincs szükség arra, hogy a fényképezőgép beállításával foglalkozzon, még akkor sem, ha a helyiségben megváltoznak a fényviszonyok.

Csúcsminőségű szórakozás

A gép 12-szeres optikai zoommal ellátott objektíve és 24mm-es nagylátószöge lehetővé teszi univerzális kihasználását a legkülönfélébb helyzetekben. Hasonló paraméterek általában a nagyobb és nehezebb modellekre jellemzőek. És ha a 12-szeres közelítés nem elég, méretét meg lehet duplázni az intelligens digitális zoom (iZoom) segítségével.

A fényképezésen kívül a gép nagyszerűen alkalmas jó minőségű videófelvételek készítésére, 1280 x 720p felbontásban. A felvétel a fényképezőgép tetején elhelyezett gomb megnyomásával indítható, nincs szükség üzemmód átállításra, így jóval egyszerűbbé válik és felgyorsul a gép használata.

Az alapvető automata beállítás mellett a LUMIX SZ10 számos lehetőséget nyújt a felhasználó kreatív ötleteinek megvalósításához. Így például 15 féle szűrő és effektus széles skálája áll rendelkezésre¹. A kiválasztott szűrő beállítása után a hatás azonnal megjelenik a kijelzőn, így tehát még exponálás vagy a felvétel elindítása előtt láthatja, hogy fog kinézni a leendő fénykép vagy videófelvétel.² A kreatív retusálási lehetőségnek köszönhetően pedig a memóriakártyára elmentett kész felvételeket bizonyos szűrőkkel és effektusokkal lehet finomítani.

Távvezérlés és feltöltés a közösségi hálókon

A Panasonic LUMIX SZ10-hez Wi-Fi is tartozik, így könnyen összekapcsolható, az okostelefonra a felinstallált Panasonic Image App applikációval. Az összekapcsolás nagyon egyszerű, elég leolvasni a QR kódot. Maga az applikáció egy sor szórakoztató funkciót kínál, amelyek tovább bővítik a gép kreatív lehetőségeit.

Az okostelefon vagy a tablet a csatlakoztatás után szintén alkalmas távolabbi helyszínek megfigyelésére, ezáltal még könnyebbé válik a szelfi készítés a legkülönfélébb közös rendezvényeken. A telefon vagy a tablet kijelzőjének érintésével lehet élesíteni, zoommolni vagy exponálni. Az Instant Transfer funkció lehetővé teszi a fénykép átvitelét a kapcsolódó mobil készülékbe, így azonnal elküldhető a különféle közösségi hálókra vagy egyéb weboldalakra.

LUMIX SZ10 – műszaki adatok

  • 12x optikai zoom
  • Nagylátószög 24mm
  • Selfie üzemmód és Kreatív vezérlés
  • Nagy felbontású, 720p-os videófelvételek készítése
  • LCD kijelző, 6,9 cm-es átló, 460 000 pontos felbontás
  • Intelligens automata üzemmód
  • Wi-Fi, QR kód olvasó
¹ Expresszív felfogás, Retro, Régi idők, Fények hangsúlyozása, Árnyékok hangsúlyozása, Szépia, Dinamikus monokróm kivitel, Művészi kivitel, Erősebb dinamika, Színkeverés, Olcsó fényképezőgép effektus, Miniatúra effektus, Elmosódott háttér, Sugaras fények és Szelektív színválasztás.
² Az Elmosódott háttér és a Sugaras fények effektus nem használható videófelvételek készítésekor.

(forrás: Panasonic)