Óvodába megy Charlotte hercegnő

Óvodába megy Charlotte hercegnő

Óvodába megy januártól Charlotte hercegnő, Vilmos herceg, az angol trón majdani várományosa és hitvese, Katalin hercegnő másodszülött gyermeke.

A bejelentés jelentőségét az adja, hogy Charlotte, aki jövőre hároméves lesz, mindössze a harmadik az angol trónutódlási sorrend első egy-két helyén állók közül, akit óvodába adnak. Az első Charlotte édesapja, Vilmos volt, a második György herceg, Vilmos és Katalin fia, Charlotte bátyja, aki akkortól fogva már iskolába jár.

Ezelőtt az angol trón várományosait és gyermekeiket állandóan valamelyik királyi rezidencián készítették fel magánnevelők az iskolai életre.

Charlotte hercegnő, aki 2015 májusában született, nagypapája, Károly trónörökös, édesapja, Vilmos herceg és bátyja, György után a negyedik helyet tudhatja magáénak a trónöröklési sorban.

A Kensington-palota bejelentése alapján Charlotte január 4-étől a Willcocks Nursery School nevű gyermekintézménybe jár ezután. A patinás magánóvoda a palotától nem nagy távolságra, a világhírű londoni rendezvényközpont, a Royal Albert Hall tőszomszédságában funkcionál. A délelőtti foglalkozások éves díja 9150 font (csaknem 3,3 millió forint), a délután járó gyerekek szüleinek az intézmény 5400 fontot (1,9 millió forintot) számláz.

Charlotte hercegnő első alkalommal valószínűleg délutánonként jár ezután az óvodába, mert az intézmény leírása alapján elsődlegesen ezeket a lazább foglalkozásokat formálták ki a két-hároméves gyerekek igényeinek megfelelően, a délelőtti programok kötöttebbek, és főképp a 4-5 éves korosztály érdeklődéséhez igazodnak.

A hercegi pár a hír bejelentése alkalmából új családi fotót is közzétett. A fénykép – amit Chris Jackson ismert fotográfus konstruált – Vilmost, Katalint, Györgyöt és Charlotte hercegnőt ábrázolja a Kensington-palotában. Ez a fotó ékesíti ezt követően a házaspár karácsonyi üdvözlőlapjait.