Óriáskijelzővel uralja a Times Square-t a Google

Óriáskijelzővel uralja a Times Square-t a Google

A 24 millió pixeles felbontású gigaképernyő világrekorder. Még a Google is csak bérli.

A nyolc emelet magas, csaknem futballpálya nagyságú óriáskijelzőt a New York-i Times Square-en a Marriot Marquis szálloda oldalába építették be. A hatalmas képernyőt kedden este kapcsolták be először – írja a Phys.org tudományos hírportál.

Nincs ennél jobb óriásmozi

24 millió pixeles felbontásával az óriásképernyők kategóriájában a Times Square-en lévő ledes megjelenítő világrekordernek számít. A világon másutt ilyen minőségben sehol sem lehet ekkora képet látni. A képernyő betekintési szögei nagyon jól, és a fekete színeket is helyesen jeleníti meg.

A képernyőn jelenleg a Universal Everything stúdió alkotásait vetítik, többek közt természetfotók láthatók a rajta zenei aláfestéssel. Az óriáskijelzőhöz nagyfelbontású kamerák is csatlakoznak, amelyben a szemlélődő tömeg magát is megtekintheti élőben. A képernyőt négy hét munkával építették fel, költségét az üzemeltető nem közölte.

Ezt még a Google is bérli

A képernyőt hétfőtől a jövő év februárjáig a Google bérelte ki. A BBC szerint négy hétre mintegy két és félmillió dollárért, vagyis több mint hatszázmillió forintnak megfelelő összegért lehet kibérelni a használatát. Hétfőtől a képernyőn a Google hirdetései futnak majd.

(forrás: origo.hu)