Öngyilkos szekta vezérét formálja Leonardo DiCaprio

Öngyilkos szekta vezérét formálja Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio játssza az MGM filmstúdió készülő filmjében Jim Jonest, az 1978-ban Jonestownban tömeges öngyilkosságot elkövető szekta vezérét.

A 46 éves Oscar-díjas színész a The Hollywood Reporter értesülése alapján már a szerződéséről tárgyal a stúdióval.

DiCaprio ezelőtt is játszott valós személyeket, köztük J. Edgar Hoovert a J. Edgar című életrajzi filmben, a Kapj el, ha tudsz szélhámosát, Frank Abagnale Jr. -t, Howard Hughest Az aviátor című produkcióban vagy a korrupt tőzsdei kereskedőt, Jordan Belfortot A Wall Street farkasa című filmben.

Az öngyilkos szekta történetét feldolgozó film forgatókönyvét Scott Rosenberg (Venom) írja, aki executive producerként is közreműködik, de a producerek közt lesz DiCaprio és Jennifer Davisson is a saját Appian Way produkciós cégén át.

A Peoples Temple nevű vallási csoport vezetőjeként Jones volt a felelős a történelem egyik óriási tömeges öngyilkosságáért. Ő szervezte meg az 1978. november 18-án 909 ember életét követelő öngyilkos akciót a guyanai Jonestownban. A történet nagyszámú könyvet, dokumentumfilmet és televíziós műsort ihletett, köztük a legutóbbi, amit a tragédia 40. évfordulóján mutattak be, a Truth and Lies: Jonestown, Paradise Lost című 2018-as dokumentumfilmet. A produkciót a Hulu streamingszolgáltató forgalmazza.

DiCaprio csakhamar Jennifer Lawrence oldalán érzékelhető a Ne nézz fel! című, Netflixnek készült sci-fi vígjátékban, melyet Adam McKay szervezett. Közben már elkészült a Martin Scorsesével forgatott Killers of the Flower Moon című krimije is, amit az Apple+ ismertet.

mti