Októberben rendezik meg az 5. Somlói Juhfark Ünnepet

Októberben rendezik meg az 5. Somlói Juhfark Ünnepet

A Nagy-Somlói borvidék ikonikus szőlőfajtája, a juhfark változatos arcait ismerhetik meg a helyi borászok összefogásával meghirdetett 5. Somlói Juhfark Ünnep vendégei október 17-én Somlójenőn.

A Somló rendkívüli, vulkanikus talajával és klímájával lenyűgöző borokat produkál, a juhfark mindazonáltal az az őshonos fajta, amely a legszebben tudja megmutatni az ásványos somlói ízvilágot. A juhfark legnagyobb, tetszetős fajtabemutatóján az elmúlt évek különféle stílusban elkészített, válogatott tételeit kóstolhatják meg a kíváncsiskodók – közölték a Somlói Juhfark Ünnep szervezői.

Mint kiemelték, a találkozóhoz kapcsolódó sétálókóstolón 12 somlói és egy Balaton-felvidéki borászat mutatkozik be 24 juhfarkjával a Tornai Pincészet épületében, a könnyed, gyümölcsös boroktól a testes, hordós tételeken át az aszús borokig minden stílusban.

A sétálókóstoló mellett workshopok, somlói dűlőtúra és pincelátogatás is megjelenik a programban, a borteraszon felállított grillkonyhában ugyanakkor a borokhoz illő fogások készülnek. A találkozóra a szervezők Budapestről kedvezményes árú buszjáratot indítanak, a kijelölt Somló-környéki szállásokról mindazonáltal oda-vissza költségmentes transzfert biztosítanak – áll a közleményben.

mti