Nyolcvan programot szolgáltat a Bőköz összművészeti parádé az Ormánságban

Nyolcvan programot szolgáltat a Bőköz összművészeti parádé az Ormánságban

Huszonöt helyszínen nyolcvan programmal, négyszáz fellépővel és kiállítóval rendezik meg a baranyai Ormánság négy helységében a Bőköz összművészeti fesztivált augusztus 23. és 25. közt – tájékoztatták a szervezők a sajtó képviselőit.

Mint írták, Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi, azonfelül a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Ős-Dráva Látogatóközpontja számít a nagyközönségre. A háromnapos programon mások mellett a Ghymes, a Talamba Ütőegyüttes, a Hot Jazz Band, a Makám és a Rudan Joe Akusztik Band, a Tárkány Művek és a Misina Táncegyüttes is színpadra áll és Karácsony János James LGT-dalokat énekel – derül ki a szervezők közleményéből.

A gyerekek, családok részére üzemel ezt követően a Levendula Játszóház, ahol Csernik Szende székely népmesemondó, a Pámpillás Bábszínház, Toma és Csapata és Krizsán Edith sakknagymester is gondoskodik ezt követően a gyermekek szórakoztatásáról.

A térség természeti, táji értékeit templomjáró körúton, biciklitúrán, természetjáró túrákon tanulmányozhatják a kíváncsiskodók, de lesz akadályverseny és játszónap is, amint a Magyar Pásztorkutyák Terelőversenyét is megtartják.

A helyi jellegzetességeket a szaporcai Eperfa tájházban, a Cifra Házban, a kémesi Tájházban, a tésenfai Hagyományunk Őrzőházában láthatják a kíváncsiskodók, lesz kézműves vásár és jó néhány bemutató is az eseményeknek otthont adó településeken.

A rendezvény a kezdetektől missziójának tekinti, hogy segítse a települések iskolásait, idén a Gemenci erdőbe, ezenkívül a horvátországi Kopácsi-rét természetvédelmi területre juthatnak el.

A rendvény részére kiemelten jelentős, hogy karbonmentes legyen, így faültetéssel járulnak hozzá a karbonlábnyom semlegesítéséhez és a biológiai sokszínűség fenntartásához. Idén 30 őshonos tájfajta gyümölcsfát ültettek el a települések fesztiválhelyszínein – jelezték a szervezők a közleményben.

A közleményben kitérnek rá, hogy az esemény programjai díjmentesen látogathatóak, az esti nagykoncertekre ugyanakkor belépővel látogathatók.

Az eseményről egyéb tudnivalók a bokozfeszt.hu internetes oldalon olvashatók.

mti