Mesés stílusjegyekkel kezdődik a BMW M GmbH jubileumi éve

Mesés stílusjegyekkel kezdődik a BMW M GmbH jubileumi éve

Az 50. évforduló alkalmából visszatér a BMW Motorsport hagyományos emblémája – a BMW M modelleket és az M Sport felszereltségi csomaggal kiegészített BMW modelleket megrendelő ügyfelek részére. A nagyteljesítményű sportautókat építő divízió nagyon sok modellújdonsággal és izgalmas eseményekkel tűzdelt, ünnepi éve ezzel veszi kezdetét.

2022. május 24-én megalapításának 50. évfordulóját ünnepli a BMW M GmbH. A BMW Group leányvállalata ellenben már most, fél évvel ezelőtt reflektorfénybe gurítja a modellpalettáján megjelenő első hagyományos, a jubileumi évforduló szellemiségét idéző stílusjegyeket: a bajor prémiumgyártó azon ügyfélköre, akik 2022. márciusi gyártástól kezdődően készülő BMW M modellt vagy M Sport felszereltségi csomaggal kiegészített BMW modellt rendelnek meg, gépjárművük motorháztetejét, csomagtérajtaját és kerékagyait a BMW Motorsport tradicionális emblémája ihlette márkalogóval díszítve is kérhetik. A tradícióknak megfelelő BMW embléma jubileumi alternatívájaként a trikolor színű logó a versenyzés iránti szenvedélyt és a BMW M divízió gyökereit hirdeti. A BMW M GmbH történetében páratlan ajánlat 2022. január végétől lesz megrendelhető.

A divízió jubileumi évét a BMW Motorsport hagyományos emblémái mellett 50 ikonikus, történelmi jelentőségű BMW M karosszériafényezés színesíti ezt követően tovább, amelyek egyes kiválasztott modellekhez lesznek elérhetők. Az olyan stílusteremtő színek, akárcsak a Dakar Yellow, a Fire Orange, a Daytona Violet, a Macao Blue, az Imola Red vagy a Frozen Marina Bay Blue, a BMW M GmbH félévszázados történetének eltérő korszakait idézik.

A BMW Motorsport kék, ibolya és piros színű félkörökkel díszített emblémája 1973-ban jelent meg első alkalommal, az egy évvel ezelőtt hozott létre BMW Motorsport GmbH versenyautóján. A trikolor árnyalatú, jobbra döntött és M betűre támaszkodó csíkok 1978-ban, a BMW M1 debütálásával mutatkoztak be. A BMW M divízió logója mára összetéveszthetetlenül sajátos, a motorsport világán kívül is rögvest felismerhető védjeggyé érett. A mesés BMW M1 volt a BMW M GmbH egyetlen olyan nagyteljesítményű, sorozatgyártásban kínált modellje, amely a három színes csíkkal ellátott logó mellett a mesés motorsportemblémát is magán viselte. A kék szín mindkét logóban a BMW márkát jelképezi, ameddig a piros a versenyzést, az ibolya mindazonáltal a kettő közti kapcsolatot szimbolizálja. Az ibolya szín időközben átadta a helyét a sötétkéknek, a BMW Motorsport GmbH ugyanakkor 1993 óta BMW M GmbH néven funkcionál. A márka és az embléma szimbolikus erején viszont ez mit sem változtatott. Fennállása 50. évében a BMW M GmbH a nagyteljesítményű sportautók szegmensének piacvezetőjeként sikeresebb, mint valaha.

„A BMW Motorsport hagyományos emblémájával szeretnénk megosztani a rajongókkal a BMW M GmbH jubileuma kapcsán érzett örömünket” – mondta Franciscus van Meel, a BMW M GmbH igazgatótanácsának elnöke. „Nagyszerű év áll előttünk, amit speciális újdonságokkal és izgalmas eseményekkel ünnepelünk ezután. Az M betűt régóta a Föld legerősebb betűjeként tartják számon, ezenkívül vállalatunk jubileumi évében erősebb, mint valaha” – tette hozzá.

2021-ben a BMW M GmbH mindemellett egy újabb értékesítési rekordot is megcéloz. A divízió nagyteljesítményű sportautói és teljesítményre tökéletesített kiadásai nemzetközileg osztatlan népszerűségnek örvendenek, ezt a lendületet ugyanakkor a társaság jubileumi évében új négykerekű különlegességek erősítik még tovább. 2022-ben világpremierjét ünnepli az első BMW M3 Touring, a rajongók ugyanakkor a BMW M4 Coupé elbűvölő különkiadásaira is számíthatnak. A végtelenül sikeres BMW M2 utódja ugyancsak a sorozatgyártás előtti fejlesztési fázis előrehaladott szakaszában jár. Sőt mi több, már a BMW M modellek által fémjelzett, vérpezsdítő vezetési impulzus hálózatról tölthető alternatívája is elért hozzánk is a célegyenes előtti utolsó ráfordítóba: jubileumi évében a BMW M GmbH elénk tárja fennállása első, hálózatról tölthető nagyteljesítményű sportautóját.

A BMW M divízió viszont nem kizárólagosan új termékekkel, de jó néhány eseménnyel is megünnepli jubileumi évfordulóját. Az elképzelések alapján az észak-olaszországi Comói-tó szélén megrendezendő Concorso d’Eleganza Villa d’Este szépségversenyt, a nagy-britanniai Goodwood Festival of Speed sebességfesztivált és a kaliforniai Pebble Beachen megrendezendő Concours d’Elegance szépségversenyt ugyanúgy a BMW M GmbH jubileumi szereplései színesítik ezután. A Nürburgringen megszervezett 24-órás verseny eközben fergeteges alkalmat nyújt arra, hogy a BMW M GmbH a rajongók gyűrűjében is visszatekintsen félévszázados sikertörténetére és korszerű ízelítőivel az abszolút teljesítmény minden megszállottját izgalomba hozza.