Megnyílt az LG virtuális kiállítása

Megnyílt az LG virtuális kiállítása

Az idei IFA kiállításon az LG Electronics (LG) megmutatja, hogyan képzeli el az ideális otthont, amely maximális kényelmet kínál a családok és egyének számára egyaránt. Az LG legelső virtuális kiállítása egész szeptember folyamán, a való életből vett példákkal mutatja be, hogyan teszi a gyártó az otthon töltött időt még pihentetőbbé és hatékonyabbá.

Az Experience LG Like Never Before név alatt futó kiállítás a Messe Berlin 18-as standjának teljesen valósághű másolata, egészen a helyi időig és időjárásig. A látogatók az online térben úgy érezhetik, hogy valóban a berlini kiállításon találkoznak a gyártó legújabb innovációival — mindezt azonban otthonuk kényelméből és biztonságából tehetik meg. Az LG online világába lépve a közönség hátradőlve élvezheti a segítőkész virtuális tárlatvezető túráját, de egy bemutató videó után a látogatók maguk is navigálhatnak a standon egy minitérkép segítségével. A vendégek a termékekre kattintva kipróbálhatják a főbb funkciókat, illetve tájékozódhatnak a technikai részletekről.

A kiállítást szórakoztató, interaktív élménynek tervezték meg, ahol a látogatók szabadon fedezhetik fel a kiállítást csakúgy, mint egy játékban. Ezt a Unity Technologies koreai irodájával kialakított együttműködés tette lehetővé: a vállalat Unity videojáték-motorja a világ vezető platformja az interaktív, valós idejű 3D (RT3D) tartalmak létrehozására és futtatására. A platform átfogó szoftveres megoldást kínál interaktív, valós idejű két- és háromdimenziós tartalmak létrehozására és futtatására mobiltelefonokon, táblagépeken, PC-ken, konzolokon, valamint a kiterjesztett és virtuális valóság eszközein.

A digitális kiállítás kiemelt szereplője az új OLED hullám (OLED New Wave) nevű installáció, amely egy sor ívelt kijelzőből áll. A Las Vegas-i CES közönségét is lenyűgöző alkotás drámaian demonstrálja az LG OLED technológiájának páratlan képminőségét és a benne rejlő egyedi felhasználási és formai lehetőségeket. A látogatók az LG szórakoztató elektronikai eszközeit az online kiállítás házimozi-zónájában (Home Cinema Zone) tekinthetik meg, ahol az OLED televíziók kimagasló kép- és hangminőségét élvezhetik, a Gaming zónában pedig kipróbálhatják az ideális játékkörnyezetet is. A virtuális sportbárban kifejezetten a sportkedvelők számára optimalizált tartalmak tekinthetők meg, míg az életmód zónában (Lifestyle Zone) a legkülönlegesebb dizájnmegoldásokat nézhetik meg az érdeklődők a falra simítható kijelzőtől, a különleges Gallery képernyőmegoldáson át a feltekerhető televízióig.

A szórakoztató elektronikai zónákat úgy alakították ki, hogy azok az OLED televíziók négy kulcsfontosságú jellemzőjét — tűpontos képminőség, gyors rendszer, elegancia és vékony kialakítás — jól szemléltessék. A virtuális technológia lehetővé teszi a vendégek számára, hogy összehasonlítsák az LG önálló fénykibocsátásra képes pixelekből álló kijelzőit a hagyományos LED LCD televíziókkal, egy elképesztően részletes felvételen a csillagos égboltról. A látogatók mindeközben a vállalat fejlett hangprojektorai és hangszórói által biztosított gazdag, háromdimenziós hangzást élvezhetik, amelyet a Meridian Audio technológiája garantál.

Az LG intelligens háztartási gépeinek széles választéka, valamint az eszközök által kínált előnyök és integrált szolgáltatások hét, kifejezetten erre a célra kialakított zónában tekinthetők meg. Az Egészség, Higiénia és Kényelem három témája köré rendezve a Gondold újra az életed és az otthonod az LG-vel (Reimagine Your Life @ Home with LG) zónák azt mutatják be, hogyan válhat egy otthon még pihentetőbbé és tisztábbá a technológia segítségével. Az LG e zónákban bemutatott megoldásai javítják a belélegzett levegő minőségét, biztosítják a ruhaneműk és edények tisztaságát, egészségesebb és kényelmesebb konyha kialakítását teszik lehetővé és személyre szabott ügyfélszolgálati előnyöket kínálnak.

Az LG online kiállításának mesterséges intelligencia (AI) zónájában a látogatók megtapasztalhatják az összekapcsolt okoseszközök által kínált előnyöket, melyekkel az otthon töltött idő még kényelmesebb. A ruhatisztítási megoldásokat bemutató Laundry & Styling Room részlegen a látogatók az LG legújabb mosógépeit, többek között a mesterséges intelligencia alkalmazásával optimális mosási teljesítményt kínáló LG mosógép-tornyot (LG Wash Tower) tekinthetik meg. A konyhai megoldásokra fókuszáló Prep Station & Dining Room térben a vendégek LG okoseszközökön szkennelhetik be a vacsora elkészítéséhez szükséges digitális termékeket, miközben az AI Connect főzési mód maga teremt ideális körülményeket az ételkészítéshez, megkönnyítve ezzel a tervezést. A látogatók kipróbálhatják az LG AI-alapú, kibővített ügyfélszolgálati megoldásait is: a háztartási eszközök képesek időben, még egy esetleges hiba megjelenése előtt értesíteni a felhasználót a szükséges javításokról, és hasznos karbantartási tippeket kínálnak a lehető legjobb teljesítmény megőrzéséért.

Az érdeklődők a http://exhibition.lg.com/ linken léphetnek be az LG IFA-kiállításának virtuális világába, de az LG Virtual Studio interaktív mobilalkalmazást letöltve Android és iOS eszközeiken is kipróbálhatják online a legújabb termékeket.