Megkezdődik Szentlőrinc iparterületének infrastrukturális fejlesztése

Megkezdődik Szentlőrinc iparterületének infrastrukturális fejlesztése

Csaknem háromszázmillió forintból épül két univerzális üzemcsarnok és a hozzájuk kapcsolódó alapinfrastruktúra egy európai uniós pályázatnak betudhatóan a Baranya megyei Szentlőrincen – jelentették be a beruházás alapkőletételén a kisvárosban.

Mint azt Terjedelmes Csaba (Fidesz), a térség országgyűlési küldötte közölte, a két, egyenként több mint 440 négyzetméteres üzemcsarnok egyikét kulcsrakészen adják ezt követően keresztül, amíg a másikat szerkezetkész állapotban biztosítják a betelepülni szándékozó vállalkozásoknak az év második felében.

Ahogy nyilatkozta, a kisváros hathektáros iparterületén a beruházások részét képezi az is, hogy megépítik az építmények megközelítéséhez elengedhetetlen belső burkolt utakat, biztosítják a közműveket, s újabb alapokra helyezett kiterjesztéseket készítenek elő.

A képviselő kiemelte, hogy a 6-os főúttól egy-két száz méterre és az M60-as gyorsforgalmi út tervezett nyomvonalától pár kilométerre fekvő iparterületen baranyai vállalkozások segédkezésével fejlesztenek, mindent összevetve már az építkezések kezdetével hozzájárul a projekt munkahelyek megőrzéséhez és teremtéséhez a térségben.

Koltai Péter (Független), Szentlőrinc polgármestere beszédében aláhúzta: megkülönböztetett prioritásként kezeli az önkormányzat, hogy a helység vállalkozásainak alkalmas gazdasági környezetet teremtsen, mivel a cél a helyi kis- és közepes vállalkozások újabb fejlődésének, működésének segítése, a foglalkoztatottság növelése.

Közölte: többéves előkészítés előzte meg a most induló munkálatokat, egyben reményét fejezte ki, hogy a korszerűsítéseknek hála mind a szentlőrinciek, mind a környéken élők részére új munkahelyek létesülhetnek. A városvezető kijelentette még: bízik benne, hogy a két új csarnok mellett a következő években továbbiak is épülnek a helység iparterületén, amelyen ebben a pillanatban már öt vállalkozás funkcionál.

mti