Meghallgatást hirdet a Bánk bán előadásaira a Coopera

Meghallgatást hirdet a Bánk bán előadásaira a Coopera

Meghallgatást hirdet a Bánk bán előadásaira a Coopera, a jelentkezési határidő március 30. – közölték a szervezők sajtótájékoztatóján.

A darabot – aminek díszbemutatója augusztus 9-én lesz a csíksomlyói nyeregben – több mint 100 alkalommal tervezik színpadra állítani a következő három évben Magyarországon és külföldön, ezáltal keresik azokat a korszerű és gyakorlott művészeket, akik a Bánk bán 2020 című projekt előadásainak valamely szerepét kívánják elénekelni.

A meghallgatásra a kívánt funkció egy áriájával kell készülni, a szervezők biztosítják a zenei kíséretet.

A meghallgatás április 6-i fordulójára a jelentkezési lap és a beküldött videó- vagy hangfelvétel alapján hívják be a jelentkezőket. A meghallgatáson részt vesz Vadász Dániel, a Coopera igazgatója és az előadás producere; Vidnyánszky Attila, az előadás Kossuth-díjas rendezője; Kesselyák Gergely Liszt-díjas karmester; Molnár Levente, a darab címszereplője és a projekt művészeti vezetője; illetve a Coopera partnerszínházainak képviselői, ezáltal egy-egy taggal jelen lesz a debreceni Csokonai Színház, a Győri Nemzeti Színház, a Kolozsvári Magyar Opera, a Miskolci Nemzeti Színház és a Szegedi Nemzeti Színház.

Az előadás, amely egyben tisztelgés a nemzeti összetartozás éve előtt, internacionális turnén ismerteti a magyar operairodalom egyik legnélkülözhetetlenebb darabját.

MTI