Megelőzi az adatszivárgást a Novell új virtualizációs eszköze

Megelőzi az adatszivárgást a Novell új virtualizációs eszköze

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy már elérhető a Novell ZENworks Application Virtualization 11. Az alkalmazásvirtualizációs eszköz segítségével az informatikai szakemberek egyszerűen átalakíthatják a Windows, .NET és Java alkalmazásokat végrehajtható állományokká, így a felhasználók külön telepítés nélkül és biztonságos módon futtathatják a legújabb programokat asztali és hordozható gépeiken egyaránt. A legfrissebb kiadás különféle elkülönített és titkosított környezetek bevezetésével segíti a biztonság további növelését, emellett a felhasználói élmény és az egyszerűbb használat terén is tartalmaz új fejlesztéseket.

„A Novell ZENworks Application Virtualization egyszerű kezelhetőséget és megbízható működést garantál a felhasználók és az informatikai szakemberek számára egyaránt. Az új kiadás emellett abban is segíti a szervezeteket, hogy nagyobb biztonságban tarthassák a vállalati adatokat és alkalmazásokat, és megelőzzék az adatszivárgást” – mondta el Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

A ZENworks Application Virtualization 11 standard kiadása mellett egy Professional Edition is elérhetővé vált, amely az eredeti funkcionalitás mellett a biztonságot növelő képességeket is tartalmaz. A Desktop Containers funkció segítségével az IT szakemberek titkosított környezeteket különíthetnek el, amelyekben alkalmazásokat és adatokat is tárolhatnak, illetve futtathatnak. A környezetet csak hozzáféréssel felruházott felhasználók érhetik el, így az eszköz hatékonyan segíti az adatszivárgás megelőzését a céges és privát tulajdonú készülékeken egyaránt.

A ZENworks Application Virtualization 11 továbbá a következő újításokat és funkciókat foglalja magában:

Alkalmazások automatikus regisztrálása: Az új kiadás egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a gyakran használt alkalmazások futtatását. A Startup Applications funkció révén ugyanis a belépéskor automatikusan, a háttérben lefut a virtuális alkalmazások regisztrációja. A felhasználók így egyszerűen, egyetlen dupla kattintással indíthatják el a programokat, ugyanúgy, mint a helyben telepített alkalmazások esetében.

Másolás korlátozása: A ZENworks Application Virtualization 11 lehetővé teszi az informatikai szakemberek számára, hogy izolálják a vágólapot, miközben a virtuális alkalmazások csomagolását végzik a Studio eszközzel. Ez megakadályozza, hogy a felhasználók kivágjanak és beillesszenek tartalmakat az alkalmazásba, illetve az alkalmazásból, ami növeli az adott program biztonságát.

Fájlszinkronizáció: Az eszköz mostantól arra is lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hogy egy elkülönített környezetben létrehozott mappába mentsék fájljaikat. Ezeket a tartalmakat ezután az összes olyan készülékükről elérhetik, amelyről a ZENworks Application Virtualization segítségével virtualizált alkalmazásokhoz is hozzáférnek. Ennek köszönhetően az alkalmazottak könnyebben végezhetik munkájukat az irodától távol vagy akár útközben.

Továbbfejlesztett felhasználói élmény: Az új verzió megújult böngészőfelülettel könnyíti meg az alkalmazások keresését, emellett egyszerűbbé teszi a rendszerben tárolt fájlok elérését és az elkülönített környezetekben tárolt alkalmazások megosztását.

A Novell ZENworks Application Virtualization már elérhető.

(forrás: prim.hu)