Már a boltokban az LG új gamer monitorok

Már a boltokban az LG új gamer monitorok

Csúcstechnológia elérhető áron – ezáltal jellemezhető röviden az LG 2017-es gamer monitorcsaládja, melynek elemei májustól a magyar boltokban is kaphatók. A korszerű választékban minden játékos megtalálja az igényeinek leginkább célszerű modellt, legyen szó a legnagyobb 21:9-es UltraWide kijelzőről vagy a legkisebb, 24 colos készülékről.

Ha videójátékról van szó, senki sem szeret kompromisszumokat kötni. Egy erős, jól felszerelt számítógéphez a hardware képességeit jól kihasználó kijelző dukál, amely untalan játékélményt, emelkedett képminőséget és a történet világába behúzó látványt nyújt. Az LG a legutóbbi IFA szakmai vásáron mutatta be első alkalommal azokat a csúcsmonitorokat, amelyeket a vállalat a legmagasabb igényekre szabva fejlesztett ki, a teljesítményre és a finom részletekre egyre fogékonyabb gamerek részére.

E prémium modellek csúcstechnológiája idén már az LG középkategóriás készülékeiben köszön vissza, azaz a cég még szélesebb közönségnek, még elérhetőbb áron ajánlja legkiválóbb gamer monitorjait. A cég 2017-es, új gamer termékcsaládját öt modell képviseli, melyek május közepétől már Magyarországon is kaphatók. A portfólió tagjainak együttes jellemzője, hogy minden modell szakadatlan, szakadásmentes képet, kifogástalan képi hatást és a sikeres játékot támogató praktikus megoldásokat nyújt.

UltraWide képernyő: moziélmény a kijelzőn

Az LG 2013 eleje óta piacvezető a 21:9-es képarányú UltraWideTM kijelzők területén, e kategóriában 2014-ben tízből kilenc megjelenítő már itthon is LG márkájú volt. Nem véletlen, hogy az ez évi gamer portfolió egyik előtérbe állított modellje is egy 21:9-es képarányú UltraWideTM megjelenítő: a most érkező 34UM69G modell a múlt évben bemutatott ívelt masina 75 Hz-es, síkképernyős, hangszóróval kibővített fajtája. A vállalat azokra is gondolt, akiknek a játékhoz ugyanilyen csúcsminőség mellett a kisebb képernyő is elegendő, így a modellből, 29UM69G néven, egy 29 colos változat is készült.

A korszerű síkképernyős UltraWideTM kijelzők erőssége a sebes frissülés és a Motion Blur Reduction korszerű műszaki megoldásnak betudhatóan akár egy milliszekundumra is csökkenthető válaszidő – e két megoldás a garancia arra, hogy játék közben sem képszakadásra, sem pixelesedésre nem kell számítanunk. A 21:9-es, ultraszéles képarány nemcsak rendkívüli mozi élménnyel gyarapítja a játékot, de a virtuális tér olyan területeit is láthatóvá teszi, melyeket egy tradícióknak megfelelő, 16:9-es képarányú megjelenítő nem tud megjeleníteni. A modern modellek az FPS rajongók mellett a massive multiplayer, a stratégiai vagy a versenyzős játékok kedvelői részére is a legjobb választás jelentik.

Okos választás a középkategóriában

A középkategóriát erősítő új készítmény az LG 24 colos, 16:9-es képarányú 24 MP59G-es modellje, amely az UltraWide készülékekhez hasonlóan IPS panelt kapott. Az In-Panel-Switch korszerű műszaki megoldásnak betudhatóan a kijelző korrekt, torzításmentes, valóságos színeket ad, csaknem 180 fokos betekintési szögből, mindent összevetve a képek élethűbbek, valóságosabbak és a játékokban megszokott sebes mozgásoknál sem tapasztalható semmilyen zavaró anomália. A technológiai upgrade a játék felpörgetésére is kiterjedt, mivel a kijelző az UltraWide modellekhez hasonlóan szintén megkapta az 1 ms-os elmosódáscsökkentés szerepkört. A modern kijelző, 27 colos nagytestvérével (27 MP59G) egyesült erővel, a legjobb választást nyújtsa a gazdaságos megoldást kereső gyakorlott gamereknek is. Aki ugyanakkor nem ragaszkodik az IPS technológiához, annak a szokásoknak megfelelő, TN panellel ellátott, de 144 Hz-es képfrissítéssel és 1 ms-os elmosódáscsökkentéssel felturbózott 24 colos új modelljét ajánlja az LG.

Játékélmény kimaxolva

A modern modellekben minden szoftveres, hardveres és ergonómiai megoldás a játékélmény elmélyítését szolgálja. A dinamikus akciószinkronnak (DAS) betudhatóan a legmozgalmasabb játékban sem késnek a képek, az AMD FreeSyncTM szerepkör mindazonáltal a szakadásmentes, dinamikus képfolyamért kezeskedik. Minden modell fekete szín stabilizátort kapott, ami a legmélyebb fekete tónusokról is jól érzékelhető, tiszta képet ad, ezáltal a tradicionális First-Person-Shooting játékok sötét zugokban megbújó karakterei sem maradnak észrevétlenek. Ha megvan a célpont, már csak az integrált célkeresztet kell irányba igazítani, és már el is kaptuk az ellenséget.

A modern kijelzők már kaphatók a magyar boltokban.

Ajánlott bruttó vásárlói árak:

  • 34UM69G-B. AEU 176 400 Ft
  • 29UM69G-B. AEU 98 400 Ft
  • 27 MP59G-P. AEU 77 900 Ft
  • 24 MP59G-P. AEU 56 900 Ft
  • 24GM79G-B. AEU 96 500 Ft