Long Island felfedezése a MINI Cooper S Countryman ALL4 modellel

Long Island felfedezése a MINI Cooper S Countryman ALL4 modellel

Lágyan csobogó hullámok, nyugodtan repkedő sirályok és buja zöld környezet: egyértelmű, hogy a New York-iak miért imádják annyira Long Island-et. A hosszan elnyúló félsziget keleti végét a MINI Cooper S Countryman ALL4 modellel fedeztük fel – a fehér kúriáktól kezdve, szőlőültetvényeken át, egészen a döbbenetes Montauk Point világítótoronyig.

Nyugodt és ködös reggel fogad a Long Island déli szélén végighúzódó Montauk autópályán. A MINI Cooper S Countryman ALL4 modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,2 – 6,5 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 142 – 149 gramm / km) csendesen siklik az Atlanti-óceán mentén, motorházteteje alatt a 131 kW / 178 lóerő maximális teljesítményre képes, 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotorral. Az aranyló napfényben nehéz kivenni, hogy Robert de Niro fényűző tengerparti villája vagy Beyoncé birtokának sziluettje tárul elénk, de egyik sem: a dűnék közt, a csillogó óceán előtt gyöngysorként ragyognak a New York-i előkelőségek varázslatos villái.

Long Island a XIX. század óta kedvelt üdülőhely a tehetős városlakók részére, akik exkluzív kikapcsolódásuk minden pillanatát problémamentesen élvezhetik itt. A Brooklyn és Queens városnegyedek lábánál kezdődő félsziget keleti végében terül el az ide érdeklődők leginkább kedvelt szigetrésze, Hamptons, amelyiknek festői környezete a nagyvárosi nyüzsgéstől csaknem 160 kilométerre szolgáltat csendes kikapcsolódást és feltöltődést.

A Montauk Point világítótoronyhoz vezető út létfontosságú csomagjai gond nélkül elférnek a MINI Cooper S Countryman ALL4 modell 450 literes csomagtartójában, amely a hátsó üléstámla ledöntésével akár 1 390 literesre is bővíthető.

Main Beach végtelennek tűnő, fehérhomokos strandján ellenben a csillogó tenger rövid pihenésre invitál. A sétány kis éttermeiben a látogatók friss tengeri gyümölcsök és hűsítő italok mellett pihenhetnek – megismerve Hamptons igazi arcát.

A közkedvelt szigetrész belseje szintén lebilincselő. Felkapott úti célok itt a Wölffer Estate zöldellő szőlőültetvényei, amelyek már több mint 30 éve az Egyesült Államok keleti partvidékének egyik legjobb borászati alapanyagait adják. Hamptons mezőgazdasági területeinek termékeny talaja és az Atlanti-óceán felől érkező friss szellők különösen trendi borokat garantálnak.

A Montauk Point State Park felé vezető, kanyargós utakon a MINI Cooper S Countryman ALL4 modell magával ragadóan sportos és ergonomikus vezetési élményt nyújt. A sűrűn benőtt erdőben újra és újra megrendítő kilátás nyílik az Atlanti-óceánra. Aztán amikor az út hirtelen keskeny ösvénnyé változik, a gépjármű terepjáró képességei kerülnek előtérbe. 16,5 centiméteres hasmagasságával és ALL4 okos összkerékhajtásával a MINI Cooper S Countryman ALL4 modell egyszerűen birkózik meg az Oyster Pond-ihoz hasonló, durva terepviszonyokkal és vízmosásoktól tarkított utakkal. A rövid út végül tengerpartra nyíló, érintetlen kilátással és a döbbenetes Montauk Point világítótoronnyal honorál minket.