LG G6: megbízhatóság a legmagasabb szinten

LG G6: megbízhatóság a legmagasabb szinten

Az LG Electronics (LG) a magasabb szintű megbízhatóság mellett teszi le a voksát kisvártatva bemutatkozó zászlóshajó készülékével, a G6-tal. A vállalat az összes régebbinél keményebb környezeti hatásoknak tette ki a most megjelenő telefont, hogy teljesítményét az aktuális, gyorsított eljárásoknál mélyrehatóbban tesztelje.

Az életszerű körülményeket szimuláló gyorsított tesztek esetén a masinákat például a hőmérséklet, a páratartalom, a por- és vízállóság, a beszivárgások és a földre ejtés valószínűsíthető károsító hatásai szempontjából figyelik meg. A tesztek egész kiértékelést adnak az okostelefon alkatrészeiről, az alkalmazásprocesszort, a monitort, az akkumulátort, a kamerát és az ujjlenyomat-olvasót is beleértve.

A modern, összetett környezeti tesztek a külön-külön megfigyelés helyett egy időben több rizikófaktornak teszik ki az eszközöket, hogy az okostelefon alkatrészei sokféle szituációban bizonyíthassanak.

A magasabb szintű megbízhatóság érdekében az LG újabb két szempontra fókuszál: a hősugárzásra és az akkumulátorkezelésre. A szélsebes melegedés problémáját a G6 egy integrált hőelvezetővel oldotta meg, az aksi megbízhatósága mindazonáltal a tervezés és a tesztelés fázisaiban is kihangsúlyozott figyelmet kapott.

Egy megbízható okostelefon megtervezésekor az egyik legnélkülözhetetlenebb cél a hő korrekt elvezetése. Ha túl magas a hőmérséklet, kényelmetlen kézben tartani a szerkezetet, de a melegedés a fő oka az akkumulátoridő csökkenésének is. A probléma kiküszöbölésére az LG hőelvezető csövet épített be a G6-ba – ilyen típusú, rézből készült csöveket használnak a laptopokban és asztali számítógépekben is. A G6 hőelvezetője 6-10 százalékkal támogatja ezután az alkalmazásprocesszor (AP) hőmérsékletének csökkentését. Az LG G6 tervezői ugyanakkor az AP és az LCD-t vezérlő integrált áramkör közti távolságot is megnövelték, amely ezelőtt ugyancsak az emelkedő hőmérséklet forrása volt.

„LG G6 okostelefonunkkal új szintre emeltük a megbízhatóság és a minőség mércéjét” – mondta Lee Suk-Jong, az LG mobilkommunikációs üzletágának szenior alelnöke és mindenre kiterjedő tevékenységéért felelős vezetője. „A magasabb termékminőség és a szerkezetek az összes régebbinél alaposabb tesztelése révén az LG a továbbiakban is olyan termékeket nyújt a fogyasztóknak, melyekben maximálisan megbízhatnak.”

Az LG G6 telefon február 26-án, a 2017-es MWC-n, Barcelonában mutatkozik be.