Lexus GS F szedán

Lexus GS F szedán

A Lexus a 2015. évi Genfi Autószalonon mutatja be az európai közönségnek nagyteljesítményű F modellcsaládjának legújabb tagját, az új GS F szedánt. Az idei Detroiti Autószalonon már leleplezett GS F egy kifinomult, négyajtós kupé, amely a prémium sportautók dinamizmusával és sebességével rendelkezik. Az 5,0 literes, V8-as szívómotorral felszerelt GS F legnagyobb teljesítménye 477 lóerő, maximális forgatónyomatéka 530 Nm. A GS F az első olyan Lexus modell, amely megkapta az új Lexus Safety System + teljes körű biztonsági rendszert.

Az elsőként a 2014. évi Los Angeles-i Autószalonon leleplezett LF-C2 szintén most, Genfben debütál az európai közönség előtt. A koncepcióautó egy 2+2 üléses roadster formatanulmány, amely a Lexus márka jövőbe mutató, merészebb formai nyelvezetének meghatározó stíluselemeit vázolja fel. A fényűző LF-C2 Grand Touring tanulmányt a Lexus autóvezetés iránti szenvedélye hívta életre; nyitott tetős kialakítása a színtiszta sportautó koncepcióját követi.

Igazi luxust ígér a Lexus GS F szedán beltere
Igazi luxust ígér a Lexus GS F szedán beltere

Végezetül a márka sajtótájékoztatóján egy vadonatúj Lexus tanulmányautó világpremierjére is sor kerül.

A Lexus sajtótájékoztatójára 2015.március 3-án, 12 óra 30 perckor kerül sor a Lexus standján (4. csarnok, 4211. számú kiállítási terület.)

A Lexusról

Az 1989-ben piacra lépő Lexus világszerte arról vált ismertté, hogy állhatatosan keresi a tökéletességet, a kimagasló minőséget, illetve termékeiben törekszik a kifinomult csúcstechnológiai megoldásokra, valamint a teljes mértékű vevőszolgálat különleges koncepcióját mondhatja magáénak. A Lexus hagyományos erényeit, a páratlanul magas összeszerelési minőséget, a belső tér fényűzését és a különleges technológiát tovább erősíti az L-finesse formatervezési filozófia, ami fontos szerepet játszik abban, hogy a Lexus különlegesen vonzó globális márkaként pozícionálható. Ma a Lexus az első – és egyetlen – prémium autógyártó, amely a full hybrid hajtású járművek teljes palettáját kínálja. E sorozat tagjai az RX 450h, a GS 450h, az LS 600h, az ES 300h, a CT 200h, valamint a vadonatúj IS 300h.

(forrás: Toyota)