Legkésőbb tavaszra elkészül a váci futballközpont

Legkésőbb tavaszra elkészül a váci futballközpont

Akár már ősz végére elkészülhet a váci futballközpont, de legkésőbb jövő tavasszal átadják.

Pető Tibor, a Vác VLSE elnöke, egyben a település alpolgármestere azt mondta el a sajtótájékoztatón, hogy a létesítmény fejlesztéséből 200 millió forint az utánpótlás székházának felújítására megy el, ameddig a futballpálya és a lelátó átépítése 600 millió forintba kerül.

A sport- és városvezető közölte még, a források nagy részét a TAO-támogatások biztosítják, az önkormányzat ugyanakkor 180 millió forintos önrésszel járul hozzá a fejlesztésekhez.

Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési követe hangoztatta, 2010 óta a kormány arra törekedett, hogy a lehető legtöbb ember részére tudja biztosítani a sportolás lehetőségét, akár a szabadidő, akár a versenysportokat választják. Kijelentette még, hogy akkortól fogva a versenysportokat választók száma duplájára, a szabadidő sportokat választók száma ugyanakkor háromszorosára emelkedett Magyarországon, ami az egészségben eltöltött évek számát is megemelte a statisztikai adatok alapján.

“Nincs Európában még egy olyan állam, ahol a gyerekek annyit sportolnának, mint Magyarországon a mindennapos testnevelés bevezetésének hála” – fűzte hozzá az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, aki nyomatékosította, ennek hála közel két és fél évvel többet tölt egészségesen egy ma született gyermek, mint azok, akik 2010-ben jöttek világra.

Rétvári Bence alapján a növekvő sportolási kedv a mindennapos testnevelés mellett az eltérő sportolási kedvezmények bevezetésének köszönhető. Úgy vélte, ezáltal olyan választási lehetőségek nyíltak meg, melyekre ezelőtt nem volt példa, ilyen a váci labdarúgóközpont fejlesztése is.

mti