Látogatóközpont épül a Körös-torokban

Látogatóközpont épül a Körös-torokban

Uniós támogatással korszerűsítik a csongrádi Körös-toroki üdülőterület alapinfrastruktúráját, kiszolgálóegységeit, mitöbb látogatóközpont is épül – tájékoztatott Bedő Tamás, a település független polgármestere.

A Hármas-Körös és a Tisza összefolyása Csongrád térségének lényeges turisztikai színtere. A Körös-torok tengerpartra emlékeztető homokpadja sokak alapján a legjobb kinézettel rendelkező folyó menti strand az egész országban.

Az elképzelések alapján 2019 februárjára befejeződő, 300 millió forintos uniós és központi költségvetési forrásból megvalósuló beruházás a régió megismételhetetlen természeti adottságaira építve elősegíti, hogy Körös-torok egységes arculattal büszkélkedhető komplex turisztikai látványossággá váljon.

A fejlesztés keretében a következő hónapokban fejlesztik az üdülőterület úthálózatát, felújítják a lépcsőlejárókat, rendezvénytereket, kerékpártárolókat formálnak ki. A meghatározóan elhasználódott vizesblokkokat tájba illeszkedő konténerekre cserélik ki. A vendégeket az elérhető szolgáltatásokról látogatóközpont kialakításával, információs táblák kihelyezésével tájékoztatják – tudatta a polgármester.

mti