Kókuszmatrac a kényelmes alváshoz

Soya hard matrac

Pihentető alvás, vidám ébredés. Legyen benne része Önnek is! A kókuszmatrac segítségével egyik pillanatról a másikra Ön is kipihent és mosolygós lehet reggelente. Miért? Íme a válasz!

Mi is az a kókuszmatrac?

Egy új fogalmat kezdtek el használni „kókuszmatrac”-ként, mivel egyre több vásárló keresi tudatosan a kókuszból készült, kókuszt kisebb nagyobb arányban tartalmazó matracokat. A modern vásárlói igények már nem csak abban merülnek ki, hogy puha legyen az ágy. Az igényes, hosszabb távra tervező, és az egészségükkel is foglalkozó emberek többségének fontos, hogy a megvásárolt matrac minden szempontból tökéletes legyen.

Kókuszmatrac a kényelmes alváshoz, bonellrugos matrac
Kókuszmatrac a kényelmes alváshoz, bonellrugos matrac

A gyártók persze próbálnak lépést tartani az igényekkel, és olyan kókuszmatracokat állítanak elő, amelyek megfelelnek a különféle elvárásoknak. Ennek megfelelően egy kókuszmatrac eltérő mennyiségű és kialakítású kókusztömböket tartalmazhat, amely a vásárlók változatos kényelmi igényeit hivatottak kielégíteni. A kókuszmatrac alapvetően kemény fekvőfelület, ezért a gyártók különböző megoldásokkal alakítják ki az egyre puhább megoldásokat. A sorból ezután mindenki tetszés szerint választhat a legkeményebbtől a legpuhább matracig.

Különféle típusok, különféle igényekhez

A fekhely elkészítése elsősorban a célközönség igényeinek felmérése alapján történik. A legkisebb „vásárlók” csecsemők, illetve kisgyerekek, akiknek speciális összetétel áll rendelkezésre. A Baby Kokos 6 gyerek kókuszmatrac például a szabad légzés és a gerincoszlop igényelte keménység jegyében készül. Szintén sajátos megoldást nyújt a réteges felépítésű, rendkívül rugalmas hideghab matrac. Ebben két, merevítőként funkcionáló kókuszréteg biztosítja a megfelelő merevséget, míg a hideghab a fekvőfelület komfortját. Ez a kettősség kiemelkedő rugalmasságot, nagy alátámasztó erőt, ezáltal optimális nyomáselosztást tesz lehetővé. A kókuszmatrac szintén közismert típusa a táskarugóval ellátott két kókuszréteg, ahol az egyik oldalon kifelé a kényelmes használatot biztosító mikrokapszulás matracszövetnek örülhet használója.

Persze ez mindössze pár jellemző megoldás, amelyet a kókuszmatracok készítésénél használnak. A lényeg azonban az, hogy mindig a számunkra legmegfelelőbbet választhatjuk, hiszen a kínálat óriási. Érdemes arra is gondolni, hogy egy matracot valószínűleg évekig fogunk használni, ezért a kényelem és az egészség kiemelt fontossággal bír a vásárláskor. Szerencsére a számos kókuszmatrac variációból biztosan megtaláljuk az ideális jelöltet.