Kiterjedtebb 4K-élmény a Samsung korszerű hangprojektorával

Kiterjedtebb 4K-élmény a Samsung korszerű hangprojektorával

Az otthoni szórakoztatóelektronika vezető gyártója, a Samsung Electronics az IFA 2016 tárlaton nyilvánosságra hozta, hogy Európában is forgalomba hozza a Dolby Atmos technológiával ellátott HW-K950 hangprojektorát. Amellett megjelent a szerkezet bámulatos térbeli hangzását még kényelmesebben elérhetővé tévő, exkluzív „Samsung Multiroom” mobilalkalmazás korszerűsített kiadása is.

Az 5.1.4 csatornás HW-K950 hangprojektorban összesen 15 hangszóró kapott helyet, köztük egy fő hangszórókészlet, a hátsó hangszórók és a mélynyomó. A minél élethűbb hangzás érdekében a gépezet nemcsak vízszintesen szórja a hangot a helyiségben, hanem a plafon felé is sugározza a hanghullámokat.

„A vezeték nélküli térhangzást és Dolby Atmos modern műszaki megoldást alkalmazó HW-K950 hangprojektorral a Samsung számottevő hangzásélményt nyújt a felhasználóknak – közölte Jurack Chae, a Samsung Electronics Visual Display üzletágának szenior elnökhelyettese. – A HW-K950 hangprojektor térhangzása, a Quantum dot kijelzős SUHD televíziók prémium képminősége, ezenfelül az Ultra HD Blu-ray lejátszónkon (UBD-K8500) elérhető legfrissebb tartalmak révén vásárlóinknak teljes 4K szórakoztatási élményt tudunk biztosítani.”

A hangprojektor kényelmesen használatható: éppúgy csatlakoztatható Bluetooth és Wi-Fi hozzájárulásával, a Samsung Multiroom alkalmazással ugyanakkor okostelefonon vagy táblagépen vezérelhető. A problémamentes impulzus érdekében a bejövő hívások és az értesítések nem szakítják meg a lejátszást.

A modernizált Samsung Multiroom applikáció egyszerűbb és intuitívabb kezelőfelületet kapott, amelyen a felhasználók sebesen és gördülékenyen megtalálhatják kedvenc funkcióikat és tartalmaikat. Az alkalmazás támogatásával hozzáférhetnek az összes zeneszámukhoz, beleértve a mentett lejátszási listákat és kedvenc zenei streaming szolgáltatásaikat is. Amint a felhasználó a képernyő felső kijelzősávjában kiválasztotta a zeneszolgáltatást vagy a konkrét zeneszámot, az alatta megjelenő mini lejátszón elindíthatja vagy leállíthatja a zenét, és a hangerőt is szabályozhatja.

2016-ban a Samsung több mint 24 százalékos piaci részesedésével a nemzetközileg az egyik legelismertebb vállalata a hangprojektorok területén. A legnagyobb európai vásárlói elektronikai vásáron, az IFA 2016-on nagyarányú bemutató keretében szemlélteti 4K mulattató megoldásait.