Kiosztották a 27. Thealter színházi esemény díjait Szegeden

Kiosztották a 27. Thealter színházi esemény díjait Szegeden

Kiosztották a 27. THEALTER internacionális színházi esemény elismeréseit Szegeden, a leginkább közkedvelt előadás közönségdíját Pintér Béla és Társulata nyerte el a Szívszakadtig című produkcióval.

A kritikusok Horváth Csaba Bartók Béla zenéjére csinált koreográfiáját, a Forte Társulattal színpadra állított Concerto / 5. vonósnégyes című előadást ítélték a legjobbnak.

Az esemény megosztott junior díját Widder Kristóf, emellett a szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatának végzett hallgatói nyerték el. A fiatal koreográfust Stravinsky Tavaszi áldozat című művének színpadra állításáért díjazták, a tanulók az elismerést a Szüfrazsisztek című előadás létrehozásáért kapták az elismerést, a darab rendezője Csapiné Matos Ibolya drámapedagógus volt.

A Thealter internacionális színházi rendezvényen kilenc nap alatt, kilenc helyszínen négy állam harminc alkotócsoportja mutatkozott be. Az Európai Esemény Szövetség EFFE-minősítését második alkalommal elnyerő művészeti parádé jelentős missziója, hogy minél többek részére tegye elérhetővé a programokat: idén is több mint ötven eseményt kínáltak, a színházi előadások mellett térítésmentes szabadtéri és szakmai programokkal és koncertekkel várták az érdeklődőket.

mti