Kerékpárút épül Tata és Agostyán között

Kerékpárút épül Tata és Agostyán között

Megkezdődik a Tata központját és az agostyáni városrészt összekötő négy kilométeres kerékpárút építése – közölte a Komárom-Esztergom megyei település polgármestere sajtótájékoztatóján.

Michl József (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy az Országgyűlés téren álló Haranglábtól induló beruházáshoz a város 250 millió forint uniós támogatást kapott, a megvalósításhoz az önkormányzat 64 millió forinttal járult hozzá.

Az év végére elkészülő fejlesztéssel a két településrész között egy szakaszon úgynevezett nyitott kerékpársáv, egy szakaszon megemelt kerékpársáv, illetve kerékpárút épül ki. A vonalvezetés az országos közutat három helyen keresztezi – ismertette a polgármester.

Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében az elmúlt években 44 kilométernyi kerékpárút épült. Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba.

A megyeszékhelyről kerékpárral el lehet jutni Oroszlányba, a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese felé, ahol 1,6 milliárd forintos fejlesztés zajlik. Az útvonal Tatán át Dunaalmásnál csatlakozik az Eurovelo 6 nemzetközi hálózathoz.

mti