Japánban fesztiválozik a Győri Filharmonikus Zenekar

Japánban fesztiválozik a Győri Filharmonikus Zenekar

A La Folle Journeé au Japon nevű internacionális komolyzenei fesztiválra utazik a Győri Filharmonikus Zenekar – olvasható a zenekar igazgatójának tájékoztatójában.

Fűke Géza kijelentette, hogy a japán Kajimoto zenei ügynökség meghívására adhatnak koncertet a szigetországban, összesen 13 alkalommal.

A Niigatában és Tokióban lebonyolítandó esemény tematikája a természet, ezáltal az egyes hangversenyek műsorához ehhez kapcsolódó témájú zeneműveket választottak ki: például Beethoven, Schumann és Dvorák szimfóniákat, Csajkovszkij A hattyúk tava, Sztravinszkij Tűzmadár és Saint-Saens Az állatok farsangja című művét fogják előadni.

Japánban fesztiválozik a Győri Filharmonikus Zenekar
Illusztráció

A május 6-ig tartó rendezvényen japán és határon túli szólisták fognak egyesült erővel zenélni a győri zenekarral, amelyet Berkes Kálmán Liszt-díjas és érdemes művész, ezenkívül Rácz Márton vezényel ezután.

A Győri Filharmonikus Zenekar jogelődjét, a győri Ének- és Zeneegyletet 1862-ben a világhírű, győri születésű karmester, Richter János édesapja, Richter Antal alapította. 1968-ban koncertzenekarrá alakult az együttes. Felléptek Európa azt lehet mondani valamennyi országában, mitöbb Marokkóban, Kínában, Dél-Koreában és Tajvanon.

MTI