Itt az új LG mobil: vigyázat, olcsó

LG F60 mobiltelefon

Finoman szólva is ellentmondásos érzelmeket ébreszt az LG tegnap óta Magyarországon is kapható új okostelefonja, az F60. Csupa egyfelől, másfelől.

Elődje, az F6-os sokak kedvence volt: most a koreai gyártó úgy hozta vissza, hogy tízzel beszorozta a típusszámot. Szorozni könnyű: egyes területeken a készülék tényleg sokkal jobb lett, más szempontból azonban lemaradni látszik. Vegyük sorra!

Az F60 megkapta az Android 4.4.2 KitKat operációs rendszert, a motorháztető alatt 1,2 GHz-es, négymagos processzor dohog, s gyors lesz a mobilnet, mert 4G LTE támogatással érkezik. Szintén a jó hírek közé tartozik, hogy 2100 mAh-s akkumulátora nagyobb a kategória átlagánál, így joggal remélhetünk tőle megfelelő üzemidőt.

Kinézetre úgy fest, mint egy jóval drágább Nexus 5-ös (amit szintén az LG gyárt, nem kellett messzire menni a dizájnért). Még a 4,5 hüvelykes IPS-kijelző is rendben lenne, ez még a zsebben tartható, de már élvezhető méret.

Amúgy kiderül, hol spórol a gyár, hogy az árcédula vonzó lehessen: az F60-as 800 x 480-as kijelzője a három-négy évvel előbbi időket idézi. Utoljára ilyet a Samsung Galaxy S-en láttunk, de 2010-ben még nem vette annyira rossz néven az ember a megszámolható pixeleket. Aki egyébként ezt tudomásul veszi – meg az 1 GB memóriát, 4 GB belső tárhelyet –, az bizonyos távolságból szép és viszonylag gyors készüléket kap megfizethető áron.

Van némi szoftveres kárpótlás, mert az F60 sokat merített az LG G3 népszerű szolgáltatásaiból. A Gesture Shootnak köszönhetően a felhasználónak elég ökölbe szorítani a kezét a lencse előtt, s automatikusan elindul a 3 másodperces visszaszámlálás a felvétel elkészítéséig. Az előlapi kamerafény használatával az előnézeti képernyő mellett fényes fehér háttér jelenik meg a kijelzőn, amely növeli az arc megvilágítását szelfi üzemmódban. A Touch & Shoottal, azaz az érintéssel fényképezéssel a kijelző bármely pontját megérintve a kamera automatikusan fókuszál és fényképez, egyetlen mozdulattal, a Knock Code segítségével pedig az F60 egyetlen egyszerű mozdulattal feloldható – elég lekopogni az előre beállított mintát a telefon kijelzőjén.

(forrás: hirado.hu)