Internacionális elismerést kapott a BorsodChem Zrt.

Internacionális elismerést kapott a BorsodChem Zrt.

A kínai érdekeltségű kazincbarcikai vegyipari társaság, a BorsodChem Zrt. rangos internacionális elismerést kapott, a társaság a fenntarthatósági munkájáért kiérdemelte az EcoVadis Arany medálját, mindent összevetve az értékelésbe bevont vegyipari cégek legjobb 3 százalékában fedezhető fel – közölte a cég sajtótájékoztatóján.

Az EcoVadis rendhagyó CSR értékelési módszertannal dolgozó, független szervezet, amely 150 országban csaknem 50 ezer szervezetet vizsgál, 190 iparágban – tudatta a BorsodChem. Az elemzés 21 kritériumot ölel fel a környezetvédelem, a munkaügy és emberi jogok, a működési etika, sőt még a fenntartható beszerzés témaköreiben.

A BorsodChem az általános fenntarthatóság tekintetében a felmérésben résztvevő minden társaság felső 5 százalékába került, ameddig a társaság az EcoVadis által értékelt, vegyi anyagok, műtrágyák, nitrogénvegyületek, műanyag és szintetikus gumi gyártásával foglalatoskodó, értékelésben résztvevő cégek legjobb 3 százalékában látható.

A kínai Wanhua Chemical Group Co. Ltd csoporthoz tartozó vegyipari vállalat múlt évben rekord pénzügyi évet zárt. Az forgalmazás árbevétele közel 1,8 milliárd eurót ért el, amelyiknek több, mint 80 százaléka export piacokon realizálódott, miközben adózás utáni eredménye 444 millió eurót tett ki.

mti