Íme, az LG első mobil alkalmazásprocesszora

Íme, az LG első mobil alkalmazásprocesszora

A nyolcmagos Nuclun processzor felsőkategóriás okostelefonokra optimalizált képességekkel és LTE-A Cat.6 hálózat-támogatással rendelkezik.

A Nuclunnak elnevezett, nyolcmagos architektúrával és LTE-A Cat.6 hálózati támogatással rendelkező lapkát nagy teljesítmény és alacsony energiafelhasználás jellemzi. Az új AP (application processor; AP) ezen a héten debütál a kifejezetten a koreai piacra fejlesztett G3 Screen okostelefonban.

A Nuclun az ARM big.LITTLE technológián alapul, amely hatékony párhuzamos feladatkezelést tesz lehetővé. A processzor négy darab 1,5 GHz-es ARM Cortex-A15 magja felel a nagy teljesítményű feladatokért, míg a kevésbé teljesítményigényes feldolgozási feladatokat négy 1,2 GHz órajelű ARM Cortex-A7 mag látja el. Az éppen igénybe vett magok száma a feladat követelményeinek megfelelően változhat, annak függvényében, hogy maximális feldolgozó teljesítményre vagy maximális energiatakarékosságra van szükség.

Előtérben a Nuclun, háttérben a G3 Screen okostelefon Előtérben a Nuclun, háttérben a G3 Screen okostelefon (Forrás: LG)

Megtervezésekor egyaránt fontos szempont volt a 4G hálózatok következő generációjának, azaz az LTE-A Cat.6 szabványnak a támogatása – amellyel akár 225 Mbps maximális letöltési sebesség is megvalósítható –, valamint a jelenlegi LTE hálózatokkal való visszamenőleges kompatibilitás megtartása.

A koreai cég első, Nuclunnal szerelt okostelefonja, a G3 Screen, a G3 formatervezési koncepcióját, kameráját és kezelőfelületi funkcióit örökölte. Ez a mobil az LTE-A Cat.6 hálózatokhoz tervezett legnagyobb okostelefon, amely a normál 4G LTE hálózatokhoz képest háromszor gyorsabb letöltési sebességet kínál.

(forrás: hirado.hu)