Halott Pénz nagykoncert decemberben a Sportarénában

Halott Pénz nagykoncert decemberben a Sportarénában

Tizenöt éves születésnapját ünneplő évét egy nagykoncerttel zárja le a Halott Pénz december 29-én a Papp László A főváros Sportarénában – közölték a szervezők sajtótájékoztatóján.

A Halott Pénz 15 évvel ezelőtt Marsalkó Dávid szólóprojektjeként indult Pécsett, ezt követően héttagú zenekarként folytatta, amely a korábbi években az állam egyik leginkább közkedvelt formációja lett.

Az áttörést 2013 és a Szólj anyunak, hogy a településben vagyok című (sorrendben harmadik) lemez hozta meg számukra. Az Ugyanúgy hallasz, a Farkasok dala vagy a Minden szobába kell álom című slágert is magába foglaló anyag 2014-ben Fonogram-díjat kapott az év hazai rap vagy hiphop albuma kategóriában. Az elismerést egy évvel később a Valami van a levegőben című dallal két kategóriában is átvehették.

Az 2016-ban elkészült Ülni. Örülni. Megőrülni. című lemezen a Darabokra törted a szívem, a zenekar korábbi egyetlen (eredendően a Bergendy által játszott szám) feldolgozása is megjelenik. Abban az évben az első Petőfi Zenei Díj átadáson ezt az év dalának választották, a Halott Pénz lett az év zenekara, de megkapták az év videoklipjének (a Wellhellóval együttes Emlékszem, Sopronban) járó szobrocskát is.

A következő évtől a hazai parádék állandó fellépőivé váltak, bejárták az országot, sorra születtek a korszerű dalok és klipek, amelyek újabb díjakat hoztak a zenekarnak. Múlt évben háromállomásos, teltházas arénaturnéval kezdtek, ezt követően erdélyi fellépések után a hazai parádék nagyszínpadain folytatták.

A csapat elemei: Marsalkó Dávid (zene, szöveg, rap), Járai Márk (ének), Boros Gábor (dj), Prifer Barnabás (gitár, vokál), Papp Samu (billentyűk), Mihalovics Dávid (basszusgitár), Varga Mátyás (dob).

mti