Haladó szellemű Smart TV szolgáltatások a Samsungtól

A Samsung Electronics három korszerű Smart TV szolgáltatással jelentkezett a 2017. január 5-9. közt Las Vegasban megszervezett Szórakoztató elektronikai Bemutatón (Consumer Electronics Show, CES). A korszerű szolgáltatások – Sport, Zene és TV Plus – testreszabott tartalmakat ígérnek ezután a felhasználók tévézési preferenciái alapján a Samsung Smart Hub platformon keresztül.

„A Samsung részére az egyik legszámottevőbb szempont, hogy korrekten igazodjunk az okoskészülékekkel és elektronikai berendezésekkel szemben támasztott igényekhez” – közölte Won Jin Lee, a Samsung Electronics Vizuális megjelenítők üzletágának alelnöke. – „Ezt szem előtt tartva fejlesztjük tovább Smart TV kínálatunkat, hogy azt a tartalomélményt nyújthassuk, amelyet felhasználóink már megismertek és el is várnak a Samsungtól.”

A Samsung Smart TV Sport szolgáltatása információkkal látja el a sportrajongókat arról, hogy mikor játszik a kedvenc csapatuk, melyik csatornán tudják ezt követően megnézni a meccset, és mi a mérkőzés állása – mindezt egyetlen navigációs lapon. Többé nem kell csatornák tömkelegét böngészni, hisz minden adat megtalálható lesz a testre szabott Sport felhasználói felületen.

A Samsung tervei alapján olyan újabb partnerek bevonásával, akárcsak az NBC Sports, a UFC és más szolgáltatók, tovább bővíti a Sport szolgáltatáson keresztül kínált tartalmakat. A Samsung Smart TV Sport szolgáltatása az Egyesült Államokban áll rendelkezésre.

A Samsung Zene szolgáltatás biztosítja a Smart TV felhasználóinak, hogy simán megkeressék és beazonosítsák a tévéműsorokban vagy akár az élő adásban elhangzó dalokat. Ezenkívül a Zene javaslatokat is tesz ezt követően a Smart Hub felhasználói felület Előnézet ablakában, mindent összevetve a felhasználók modern, ízlésüknek helyes zenéket fedezhetnek fel és hallgathatnak meg.

A Samsung Zene pillanatnyilag nyolc zeneszolgáltató partner tartalmához nyújt hozzáférést: Spotify, iHeartRadio, Napster, Deezer, Sirius XM, Vevo, Melon és Bugs. A szolgáltatás kezdetben Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Dél-Koreában, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban áll rendelkezésre.

A TV Plus szolgáltatás IP-alapú, prémium tartalomszolgáltatásokra fókuszáló csatornákat ajánl egy korszerű Smart Electronic Program Guide (EPG, vagyis elektronikus műsorválasztó) megoldás hozzájárulásával. A Samsung-felhasználóknak többé nem kell arra várniuk, hogy a kábeltévés szolgáltató vetítse a kedvenc sorozatukat, hanem simán, a TV Plus-ba tartozó csatorna bekapcsolásával rögtön nézhetik a műsort.

A Samsung a TV Plus szolgáltatást elsőként Délkelet-Ázsiában vezette be, jelen pillanatban már az Egyesült Államokban szintén rendelkezésre áll, Nyugat-Európában ugyanakkor 2017 áprilisában indul el. A Samsung a Fandango és a Rakuten cégekkel szövetségben szolgáltat ezután prémium T-VOD tartalmat az Egyesült Államokban, továbbá Európában, a Funke társaság mindazonáltal a németországi A-VOD tartalomsugárzásban lesz a vállalat partnere.