Hajlékony és ütésálló az új e-olvasó

Hajlékony és ütésálló az új e-olvasó

A PocketBook legújabb készüléke, a CAD Reader Flex azoknak készült, akik nagy táblázatokkal, komplex grafikonokkal és rajzokkal dolgoznak. A környezeti hatásoknak ellenálló, hajlékony eszköz alkalmas terepmunka közbeni használatra is.

A CAD Reader Flex prototípusát a december 2‒4-ig tartó Las Vegas-i Autodesk University konferencián mutatja be a PocketBook. Az új készülék 13,3 hüvelykes, e-ink Mobius kijelzővel rendelkezik majd, melyet ellenálló műanyag hátlap egészít ki. Alig 6,5 mm-es vastagságával a papírvékony eszköz dobogós az e-ink technológiájú eszközök között.

Azoknak a szakembereknek tervezték, akik egyszerre sok táblázattal, komplex grafikonokkal és rajzokkal dolgoznak, de természetesen alkalmas dokumentumok és könyvek olvasására is. Kényelmes használatot biztosít ipari környezetben, az irodában vagy üzleti utakon egyaránt, a kijelző mérete lehetővé teszi, hogy könyveket és magazinokat kétoldalas nézetben olvassunk.

Az eszköz por-, nedvesség- és hajlításálló, poliuretán felülete emellett csúszásmentességet biztosít. A rugalmas E Ink Mobius kijelző ellenállóbb, mint bármely ilyen kijelző, 1600 x 1200 pixeles felbontásának köszönhetően pedig minőségi romlás nélkül nagyíthatjuk rajta a kezelt tartalmakat. A tükröződésmentes kijelző és a kivételesen hosszú élettartamú akkumulátor a CAD Reader Flexet tökéletes eszközzé teszi olyan kültéri munkákhoz, mint az építési területek felügyelete, helyszíni minőségi ellenőrzések, adatok rögzítése vagy az építési tervek véglegesítése.

A CAD Reader Flexen előre telepített, felhőalapú, nyomtatást támogató szoftver is található. Bármilyen dokumentumot egy gombnyomással PC-ről vagy mobileszközről virtuális nyomtatóra küldhetünk, ami ezzel rögtön megjelenik az olvasó e-ink kijelzőjén. A megosztás funkcióval a készüléket csatlakoztathatjuk androidos vagy iOS eszközeinkhez, így energiatakarékos második kijelzőként is funkcionálhat. A megosztás és a virtuális nyomtatás funkciónak köszönhetően az olyan ritka fájlformátumokat, mint a DXF is könnyedén megjeleníthetjük az eszközön, miután a felhőalapú konvertálással PNG vagy PDF formátumúra alakítjuk őket.

A készülék 1,5 GHz-es, kétmagos processzort, 512 MB RAM-ot, s 8 GB belső memóriát kapott. Található rajta WiFi és Bluetooth 4.0 modul, az egyszerű és kényelmes menühasználatot pedig mechanikus lapozógomb és egy ötirányú navigálógomb biztosítja a képernyő alatti központi panelen.

(forrás: hirado.hu)