Fejleszti nyomdaüzemét a nyíregyházi Color Pack Zrt.

Fejleszti nyomdaüzemét a nyíregyházi Color Pack Zrt.

Csaknem 773 millió forintból fejleszti üzemét a nyomdaipari tevékenységgel foglalatoskodó Color Pack Nyomdaipari és Csomagolóanyag Gyártó Zrt. Nyíregyházán – közölte a társaság sajtótájékoztatóján.

A projekt keretében a vállalat egy új, csúcstechnológiát képviselő ofszet nyomógépet vásárol. A gép egy menetben képes hat szín nyomtatását és a lakkozást elvégezni, sőt még a legmagasabb minőséggel minden papírtípusra akár egy milliméter vastagságig nyomtatni.

A beruházási összegből több mint 386 millió forintot – vissza nem térítendő támogatásként – a Széchenyi 2020 program pályázati kiírásán nyert el a vállalat, amely a fejlesztéssel hat új munkahelyet hoz létre.

A nyomdaipari vállalkozás elsődleges bevételi forrása a címkegyártás, de készítenek prospektusokat, könyveket és karton csomagolóanyagokat is. A nyilvános cégadatok alapján a 2017-ben átlagosan 72 munkavállalót foglalkoztató Color Pack Zrt. nettó árbevétele 1 milliárd 675 millió forint volt múlt évben, adózott eredménye meghaladta a 80 millió forintot.

MTI