Év végéig várja az érdeklődőket a Keréknyomok közlekedési prezentáció

Év végéig várja az érdeklődőket a Keréknyomok közlekedési prezentáció

A tekintélyes érdeklődésre való tekintettel az év végéig meghosszabbították a BKV Zrt. Keréknyomok – Határon túli közlekedési kitekintő című tárlatának nyitvatartását.

A BKV Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumában megfigyelhető bemutató 11 állam 15 településének 16 intézményével szövetségben gondot fordít a magyar és határon túli közösségi közlekedés szakmai hagyatékának és hagyományainak bemutatásával.

A kiállítás, amit eddig több mint 12 ezren tekintettek meg, eredendően október végén zárt volna, ám a jelentős elismerésre való tekintettel december 31 – ig meghosszabbították a nyitvatartását.

A kíváncsiskodók a közösségi közlekedés kiindulási lépéseiről és fejlődéséről különféle relikviák, példának okáért egyenruhák, menetjegyek, a megállókat jelző táblák és modellek mellett fotókat, szöveges anyagokat és videofilmeket láthatnak A főváros, tetejébe Bécs, Bergamo, Berlin, Brüsszel, Madrid, Manchester, Moszkva, Pilzen, Prága, Salzburg, Sao Paulo, Southampton, Stockholm és Sydney városából.

A kiállításhoz kapcsolódó másfajta anyagok angol és magyar nyelven is elolvashatók a kiállítótérben kihelyezett interaktív felületeken.

mti